Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2014-06-12T17:51:09: 2014-06-15T03:11:32: 2

Brevkassespørgsmål

Er de barnlige, eller er jeg bare moden?


Halløj. 

Jeg er en pige på 14 år, i ottende klasse. Mine veninder fra klassen er til tider rigtig barnlige, og jeg føler ikke helt jeg passer ind. Jeg har en veninde der også går i syvende klasse på min skole, og hun er bare så meget mere moden end dem. Jeg er kun sammen med hende, og en af pigerne fra min klasse i fritiden. Jeg har været i gennem en del, og får noglegange af vide jeg er meget moden af min alder. De andre piger i klassen siger tit noget barnligt, eller laver noget som jeg bare ikke kan grine af, eller være med på. Jeg begynder og føle jeg er så meget med mere, og jeg tror et par af dem lægger mærke til det. Jeg fake griner lidt af hvad de siger, men det er ikke det samme mere. Ingen af pigerne går til fester, kun en har haft en kæreste - det har jeg ikke selv - og nogle af dem har aldrig smagt alkohol. Vores klasse kom meget sent igang med alt det, men alligevel, formår jeg da at følge med. Mit spørgsmål er nok.. Er jeg moden af min alder, eller er de bare barnlige af deres alder? :)
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-06-12T23:44:06 1
Josefine
Halløj Miggg :)

Modenhed har ikke noget med alder at gøre, og nogle er derfor mere modne end andre på trods af at man er lige gamle. Det kommer, som du selv siger, an på de oplevelser og erfaringer man har haft i sit liv. Hvorvidt du er mere moden end de andre i din klasse kan jeg ikke sige noget om, men det at du føler det selv er jo det væsentlige. Selvom du siger at du ikke rigtig kan med dem længere, så skal man også passe på med at føle sig for voksen - for det bliver hurtigt kedeligt. Som 14 årig er det fint at man er barnlig, man er jo trods alt stadig barn og det skal man nyde - der er masser tid til at blive voksen!

Det at de ikke har været til fest, har drukket alkohol eller haft kærester har ikke noget med modenhed eller manglende modenhed at gøre. At være moden er at være ansvarsfuld og tage nogle kloge beslutninger. Men igen, jeg kan ikke svare på hvorvidt du er moden eller de er barnlige, for det er en følelse. Altså kan svaret afhænge af hvem du spørger.

Selvom jeg ikke kan svare på dit spørgsmål, håber jeg du fik noget ud af mit svar :)

Knus, Josefine
2014-06-14T22:30:43 1
Birgitte
Hej

Folk udvikler sig forskelligt, og det gælder også omkring deres opførsel. Du er udviklet hurtigere end dem, og dermed mere modent. Som du fortæller, har du været i gennem en del, som har været med til at du har udviklet dig hurtigere end dem. Det faktisk ikke noget du skal tage for tungt, da det er positivt at være modent. Du skal ikke begynde at spille umoden pga. de andre piger, men du skal bare være dig selv! Så du skal ikke fake grine, men kun grine hvis det er et ægte grin :) 
Dine veninder i din klasse skal nok blive modent et tidspunkt, der findes piger i ældre aldre der stadig er barnlig mens yngre piger er mere modent. Så det meget forskelligt hos person til person. :)

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

Hvem skal betale?

Hej mig og min veninde kom forleden op, og skændes fordi hun ødelagde min hørbukser, da hun tvær...

Ved ik hvor jeg står

Ok så der er en app hvor man kan sende spørgsmål anonymt og mine venner fik et spørgsmål om &nb...

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym