Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-08-08T03:04:31: 2014-08-11T21:11:57: 2

Brevkassespørgsmål

Hvorfor lyver hun?


Hejsa.

Mit navn er Maja og jeg er 14 år gammel. Jeg starter i niende her efter ferien, og har en veninde på samme skole, som starter i ottende. Vores venskab startede med at hun skrev til mig på facebook, i januar i år, og vi har nærmest været bedste veninder siden. Hende, en anden pige og jeg blev så uvenner, og mig og hende den anden er stadig skuffede over hende. Hun havde da vi mødtes fortalt mig at hun var Jomfru, men jeg får så afvide hun ikke er, og enda har haft sex med den kæreste hun var sammen med, mens hende og jeg hang ud. Jeg forstår bare ikke hvorfor hun har behov for at lyve om det? Hun er meget selvglad, praler om drenge der vil have hende, så hvorfor skulle hun ikke sige det til mig? Jeg er 100 % på hun ikke er, så det er ikke en mulighed den person der siger hun ikke er, har løjet. Her for tiden har hun vist en helt anden side, og hun er ikke "min veninde" mere, ikke den jeg kendte. Hun har løjet en del, om små ting, men jeg synes ens mødom er vigtig, og forstår ikke hun lyver om det. Er det fordi hun er yngre end jeg er? Er hun bange for hvad jeg tænker? Det kunne jeg ikke forstille mig, ud fra den person hun er. Har i noget bud??

Hilsen M :)
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-08-09T20:53:45 1
Lotte
Hej M,

Det er svært at sige hvorfor din veninde lyver, hvilket jeg godt kan forstå du bliver skuffet over. Det kan sagtens være, at din veninde har syntes, at det har været et lidt ømt emne, at skulle fortælle. Som du selv siger, så skyldes det måske også, at hun netop er yngre end dig.

Det lyder umiddelbart til, at der sker noget i hendes liv, der måske forstyrrer hende. Hvis hun har ændret adfærd generelt og overfor dig, så betyder det med stor sandsynlighed også, at der er sket et eller andet, der har påvirket hende i den periode, du har kendt hende.

Gode veninder bør dog ikke lyve overfor hinanden, derfor synes jeg, at du bliver nødt til at spørge hende hvorfor, at hun har behov for at lyve. Nu ved jeg ikke hvad hun ellers lyver om, men det kan også nemt være, at hun søger noget opmærksomhed og nogle reaktioner. Det kan være at hun føler sig overset i nogle situationer og derved fanger lidt opmærksomhed på en lille løgn - hvilket dog ikke forklarer hendes løgn om mødommen.

Jeg tror dog, at hvis du vil bevare venskabet, at du bliver nødt til at konfrontere hende med det. Ellers ender du nok med at blive meget træt af hende på sigt, hvilket er synd, når i har haft det så godt sammen.

Jeg håber, at i finder ud af det :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte  
2014-08-10T19:37:54 1
Michala
Hej Maja,

Det lyder meget underligt, at din veninde pludselig begynder at lyve over for dig, og jeg skal ikke kunne sige, hvorfor hun gør det. Selvom du skriver, at du er sikker på, at den person, der har fortalt dig det, ikke lyver, synes jeg, du skal overveje, at det jo rent faktisk kan være en mulighed. Der kan nemt - bevist eller ubevist - blive startet en masse rygter.

Hvis du stadig har lyst til at være veninder med pigen, synes jeg, du skal tage en snak med hende og fortælle hende, hvad du har hørt. Du behøver ikke gøre det på en anklagende måde, men kan jo blot sige, at du har hørt rygter om, at hun ikke er jomfru, og at det undrede dig, og at du derfor blot vil høre, om det er sandt, eller om det er falske rygter. Hvis hun siger, det er rigtigt, kan du jo spørge hende, hvorfor hun ikke har fortalt dig det og sige, at det rent faktisk gjorde dig ked af det, at du ikke kendte sandheden. Hvis hun siger, at rygterne ikke passer, må du jo overveje, om du vil stole på hende eller hende den anden person.

Jeg håber, du kan bruge mit råd og finder ud af det. 

Mange hilsner herfra
/ Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Min veninde har social angst

Hej jeg har et dilemma, jeg skal på lejre på lørdag, og det har jeg været 3 år nu, så jeg er v...

Min kæreste stoler ikke på mine drengevenner

Hej jeg er en pige på 16 år og er i et fantastisk forhold med min dejlige kærste vi har snart væ...

Hun lytter ikk

Hej Ungzone. Jeg har en veninde som jeg virkelig elsker at være sammen med, men hver eneste gang je...

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym