Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3263 spørgsmål og givet 5649 svar de sidste 11 år
2014-08-08T03:04:31: 2014-08-11T21:11:57: 2

Brevkassespørgsmål

Hvorfor lyver hun?


Hejsa.

Mit navn er Maja og jeg er 14 år gammel. Jeg starter i niende her efter ferien, og har en veninde på samme skole, som starter i ottende. Vores venskab startede med at hun skrev til mig på facebook, i januar i år, og vi har nærmest været bedste veninder siden. Hende, en anden pige og jeg blev så uvenner, og mig og hende den anden er stadig skuffede over hende. Hun havde da vi mødtes fortalt mig at hun var Jomfru, men jeg får så afvide hun ikke er, og enda har haft sex med den kæreste hun var sammen med, mens hende og jeg hang ud. Jeg forstår bare ikke hvorfor hun har behov for at lyve om det? Hun er meget selvglad, praler om drenge der vil have hende, så hvorfor skulle hun ikke sige det til mig? Jeg er 100 % på hun ikke er, så det er ikke en mulighed den person der siger hun ikke er, har løjet. Her for tiden har hun vist en helt anden side, og hun er ikke "min veninde" mere, ikke den jeg kendte. Hun har løjet en del, om små ting, men jeg synes ens mødom er vigtig, og forstår ikke hun lyver om det. Er det fordi hun er yngre end jeg er? Er hun bange for hvad jeg tænker? Det kunne jeg ikke forstille mig, ud fra den person hun er. Har i noget bud??

Hilsen M :)
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-08-09T20:53:45 1
Lotte
Hej M,

Det er svært at sige hvorfor din veninde lyver, hvilket jeg godt kan forstå du bliver skuffet over. Det kan sagtens være, at din veninde har syntes, at det har været et lidt ømt emne, at skulle fortælle. Som du selv siger, så skyldes det måske også, at hun netop er yngre end dig.

Det lyder umiddelbart til, at der sker noget i hendes liv, der måske forstyrrer hende. Hvis hun har ændret adfærd generelt og overfor dig, så betyder det med stor sandsynlighed også, at der er sket et eller andet, der har påvirket hende i den periode, du har kendt hende.

Gode veninder bør dog ikke lyve overfor hinanden, derfor synes jeg, at du bliver nødt til at spørge hende hvorfor, at hun har behov for at lyve. Nu ved jeg ikke hvad hun ellers lyver om, men det kan også nemt være, at hun søger noget opmærksomhed og nogle reaktioner. Det kan være at hun føler sig overset i nogle situationer og derved fanger lidt opmærksomhed på en lille løgn - hvilket dog ikke forklarer hendes løgn om mødommen.

Jeg tror dog, at hvis du vil bevare venskabet, at du bliver nødt til at konfrontere hende med det. Ellers ender du nok med at blive meget træt af hende på sigt, hvilket er synd, når i har haft det så godt sammen.

Jeg håber, at i finder ud af det :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte  
2014-08-10T19:37:54 1
Michala
Hej Maja,

Det lyder meget underligt, at din veninde pludselig begynder at lyve over for dig, og jeg skal ikke kunne sige, hvorfor hun gør det. Selvom du skriver, at du er sikker på, at den person, der har fortalt dig det, ikke lyver, synes jeg, du skal overveje, at det jo rent faktisk kan være en mulighed. Der kan nemt - bevist eller ubevist - blive startet en masse rygter.

Hvis du stadig har lyst til at være veninder med pigen, synes jeg, du skal tage en snak med hende og fortælle hende, hvad du har hørt. Du behøver ikke gøre det på en anklagende måde, men kan jo blot sige, at du har hørt rygter om, at hun ikke er jomfru, og at det undrede dig, og at du derfor blot vil høre, om det er sandt, eller om det er falske rygter. Hvis hun siger, det er rigtigt, kan du jo spørge hende, hvorfor hun ikke har fortalt dig det og sige, at det rent faktisk gjorde dig ked af det, at du ikke kendte sandheden. Hvis hun siger, at rygterne ikke passer, må du jo overveje, om du vil stole på hende eller hende den anden person.

Jeg håber, du kan bruge mit råd og finder ud af det. 

Mange hilsner herfra
/ Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Droppet af venner

Hej brevkasse, jeg har et problem. For halvt års tid siden, begyndte mig og min bedste veninde...

Jeg ved ikke hvordan jeg forholder mig til det?

Kære jer Har et træls dillema Det påvirker mig så meget at det nu ikke er sundt, men m...

har jeg nok venner?

Breve...Hej Ved ikke helt om mit problem er stort nok, men her kommer det...Jeg har en lille gr...

Usikker

Kære brevkasse, jeg er noget højere end mange for min klasse, hvilket er virkelig irriterende, jeg...

Mistet kontakt med bedste veninde

HejEn af mine bedste veninder er blevet meget fraværende her på det seneste. Hun snakker næsten i...

Ingen ser mig

Jeg er en person der har livet meget alene kun med familien nær mig ingen der ville være ven med m...

Hvordan gør jeg det godt igen?

Kære brevkasse, min bedste veninde er blevet sur på mig over at nogen af drengene fra min gamle kl...

Jeg vil gerne snakke med denne her fyr

Kære brevkasseDer er den her dreng som går i min parallel klasse som jeg gerne vil snakke med. Hve...

Jeg kan kun lide en brøkdel af hendes gruppe

Jeg har lige begyndt i 1.g og mødte en fantastisk pige som jeg hurtigt er blevet gode veninder med,...

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym