Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 12 år
2014-08-18T21:34:10: 2014-08-27T15:09:27: 2

Brevkassespørgsmål

Er mine venner falske


Hej.

I 6 klasse har jeg haft lidt problemer engang imellem med vennerne. Flere gang op at skændes og alt muligt. Min bedste ven Alberte begynder så småt at ikke kunne lide mig (tror jeg). Vi er "de populære". Jeg er startet i 7. nu og alle tre klasser er splittet op. Jeg går i klasse med Alberte. Første skoledag stod hun uden for klasselokalet, og jeg råbte selfølgelig hej til hende, hun kigge på mig og skyndte sig hen til en anden. Flere gange har jeg prøvet at snakke med hende men hun vil ikke. Hun snakker for det meste med de andre piger. Igår overhørte jeg selfølgelig noget. Jeg sad og spillede noget på gratisspil (kikset med sjovt :)) sammen med en af de upopulære. Alberte og nogle andre kom gående forbi og jeg hørte en af dem sige "sikke nogle bitches".

Jeg er ret dårlig til at forklare mig, men lige nu har jeg bare lyst til at flytte til en anden skole og aldrig se Alberte igen.

Mvh Anonym
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-08-27T10:46:22 1
Lotte
Hej Anonym,

Det lyder ikke som om, at du har haft den bedste skolestart, desværre.
Umiddelbart kan jeg ikke svare dig på hvorfor din bedste veninde ikke vil snakke med dig, men det lyder lidt underligt, hvis i ikke er blevet uvenner over noget.

Ligesom dig prøver hun nok at komme til at passe ind det nye sted, hun takler det bare på en måde, der sårer dig. Det kan være, at nogle af hendes nye veninder påvirker hende i denne retning. Det er ærgerligt, at der skal skelnes mellem at være populær og upopulær. Du kan prøve at overveje hvor meget det betyder for dig at være populær - hvis det i sidste ende ikke har afgørende betydning, men at det der betyder noget er, at du har det godt med dig selv, så er det måske lige meget hvad andre tænker? Hende du betegner som upopulær kan hun blive en god veninde? Prøv at overvej det.

Da du ikke rigtig kan komme i kontakt med Alberte oppe i skolen, kan du evt. prøve at sende en sms, og hører om hun har lyst til at snakke eller ses en dag efter skole. Selvom det altid er svært at miste en rigtig god veninde, så finder man heller ingen gode venskaber, hvor den ene skal kæmpe rigtig meget for at være god nok til den anden. De bedste venskaber er der hvor man kan være hundrede procent sig selv - måske er Alberte ikke det værd?

Jo mere "ligeglad" du bliver med Albertes opførsel jo bedre tror jeg også, at du får det. Umiddelbart efter hvad du skriver, så virker hun ikke som en særlig god veninde længere. Hvis du alligevel vil kæmpe for venskabet og virkelig ønsker at blive veninder med hende igen, så bliver du nødt til at finde en måde at komme igennem til hende på - en anden måde end at få hendes opmærksomhed i skolen, hvor hun er sammen med sine 'populære' venner.

Jeg håber, at det hjalp dig lidt på vej og at du finder ud af det.

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-08-27T14:45:05 1
Josefine
Hej Anonyme :)

Jeg synes du skal trække Alberte til side og spørge hende, hvorfor hun ikke har lyst til at snakke med dig. Og hvis ikke hun vil det, så prøv at skriv en besked til hende, for jeg kan godt forstå det er frustrerende sådan at blive afvist uden at vide hvorfor. 

Hvis hun af en eller anden årsag har valgt dig fra synes jeg du skal huske på at der findes en masse andre søde mennesker, der sikkert gerne vil være din ven og at det hele nok skal gå! 

Kram, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym