Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2019-05-27T10:35:25: 2019-06-04T12:03:08: 2

Brevkassespørgsmål

Bliver jeg mobbet af mine veninder

Indsendt af pige12 år


Hej alle, jeg er en pige på 12 år, og jeg tror, at jeg bliver mobbet af mine veninder. Vi tre piger i min venindekreds, og at være tre, kan være svært. Jeg føler mig meget tit som tredje hjulet, som bare følger med mine veninder. Det startede med, at jeg var bedste veninder med den ene, men så pluslig kom der en anden, og med tiden er de blevet bedre veninder. Vi er begyndt at tale lidt om drenge, kærester og den slags. De kan begynde at sige, at jeg nok først får en kæreste når jeg omkring tredve. Jeg griner lidt af det, og lader som om at det er helt fint selvom, at jeg bliver mega ked af det. Det er også sket nogle gange, at når vi taler om sådan noget med arbejde, kan de finde på at sige at jeg sikkert bliver skaldemand. Eller "jeg kunne lige se dig, som en eller anden tigger". Og igen griner jeg bare med, selvom jeg slet ikke syntes, at det er sjovt. Noget af det der sker mest er, at hvis jeg nu siger et eller andet, sender de tit sådan et blik til hinanden, som om, at jeg havde sagt noget mega dumt. Hver gang, at man skal gå sammen to og to i timerne, er de to altid sammen. Jeg er en person som snakker meget, en der ikke er særlig genert og en der tit siger sin mening. Men når jeg er sammen med dem, passer jeg altid på med hvad jeg siger og gør. Jeg føler mig ikke særlig accepteret af mine veninder, hvilket gør det svært, at være 100% mig selv omkring dem. Jeg elsker også mine veninder rigtig meget, og vi har det tit sjovt sammen. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, siden at jeg aldrig har haft en bedste veninde. Jeg flyttet skole i tredje klasse, fordi jeg ikke hade det særlig godt. Så jeg har ikke rigtig noget erfaring med hvad og hvad der ikke gør en til en god veninde. Jeg håber rigtig meget at i kan hjælpe mig. Kh pigen på 12 år
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-06-01T18:20:15 2
Benedicte

Hej du,

Jeg kender selv problematikken med at være tre veninder, og at det til tider kan føles som om, at de andre er bedre venner, og det er overhovedet ikke sjovt. Derfor er det så fint, at du skriver til os, for at spørge om råd og prøver at gøre noget ved situationen.

Noget du kan starte med at gøre er, at fortælle dine veninder, når de går over stregen. Hvis du ikke synes, at det er sjovt, når de griner af dig og siger at du eksempelvis bliver en tigger, er det en god idé at sige stop. Hvis du altid griner med, ved de ikke, at du faktisk ikke kan lide det. Det kan selvfølgelig være skræmmende at gøre, men jeg synes, at det er vigtigt at sige fra, hvis de gør dig ked af det. Men hvordan reagerer de så? Hvis de er gode veninder, vil de forhåbentligt lytte til dig og sige undskyld, når de gør dig ked af det. I et godt venskab gør man ikke grin med hinanden på den måde og ingen skal føle sig utilpas. Jeg forstår godt, at du ikke føler dig accepteret, når de behandler dig sådan, og det er ikke okay. Måske skal du tænke over, om de i virkeligheden er "gode veninder" eller om du burde finde en anden veninde? 

Personligt har jeg gennem min tid i folkeskolen flere gange oplevet, at jeg følte mig udenfor eller at mine såkaldte venner ikke var søde ved mig. Nogle gange er det bare ikke meningen, at man skal være venner med de personer, og så er der andre venner, som er bedre for dig. Det lyder som om, at du har nogle virkelig gode egenskaber, da du ikke er genert og siger din mening. Det kan være, at du skal finde nogle andre venner, som værdsætter de egenskaber og elsker dig for den du er - for den slags venner skal du nok finde. Det er ikke meningen, at man skal ændre den man er, for at andre skal kunne lide én mere - så er de ikke gode venner.

Jeg håber virkelig, at du finder ud af noget og får det bedre med dine veninder!

- Benedicte
2019-06-01T21:42:30 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål :-) 

Umiddelbart vil jeg sige at de ikke lyder som de bedste veninder man kan have, men igen det er svært at sige. Jeg tænker at du skal tage og være ærlig overfor dem og sige at nogle af de ting de gør, gør dig ked af det. Så længe at du ikke fortæller dem når de gør eller siger noget som gør dig ked af det, så kan de jo ikke vide det og måske tror de så også at det er okay. 
Jeg tænker også at når nu du er så udadvendt som det lyder til at du er, så kunne du måske begynde at opsøge nogle nye venner/veninder? Måske finde nogen du føler du kan være dig selv sammen med og hvor du ikke behøver at passe på hvad du siger og gør. 

Men altså prøv at snakke med dem om hvordan du har det og se om det så ikke bliver bedre og hvis ikke, så synes jeg helt sikkert at du skal kigge dig om efter nogle nye venner/veninder. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar, alt held og lykke med det hele og husk at du altid er velkommen til at skrive ind til os igen :-). 

De bedste hilsner
Michelle Sørig 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym