Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2019-06-06T16:20:03: 2019-06-13T20:46:31: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre

Indsendt af pige12 år


Jeg er blevet venner med en som har udnyttet min bedste veninde og jeg ved ikke hel hvad jeg skal gøre for vores klasselærer synes at jeg og hende der har udnyttet arbejde godt sammen. Problemet er at vi skal skifte skole om et år og vi skal deles op i klasse for vi er 5 piger klassen så der skal være 2 piger i en af klasserne og 3 piger i den anden og jeg gider ikke at komme sammen med hende alene i en klasse også. Hvad skal jeg gøre? 

Plz svar 

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-06-11T12:45:41 2
Gustav

Hey du!

Det lyder virkelig til at være noget, som fylder meget hos dig. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det må være hårdt, at det fylder så meget, hvem du skal gå i klasse med om et år?
Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil være en god veninde for din bedsteveninde. Men ud fra dit brev, så lyder det lidt som om, at du bruger meget energi på en kamp, som ikke er din?
Du behøver jo ikke at ignorere hende, der har udnyttet din veninde, men du behøver heller ikke at have noget med hende at gøre. Det jeg mener er, at hun kan jo sagtens bare være en person i din klasse, men som du ikke har noget at gøre med. I stedet kan du fokusere på dine venner og veninder, som du gerne vil have en relation til.

Men jeg kan selvfølgelig tage fejl :)

Så for at svare på dit spørgsmål: Jeg ville tage en snak med din lærer om det hele. Du må fortælle hende, at du virkelig ikke ønsker at komme i klasse kun med hende alene. Det kan godt være, at din klasse synes, at i arbejder godt sammen, men derfor må du være ærlig og direkte fortælle hende, hvordan du har det. Det er den eneste måde, at hun kan tage det med i overvejelserne. 

Så for at opsummere: Du må fortælle din lærer, hvad du ønsker og hvorfor. Men jeg synes, at du skal tænke over, hvorfor det fylder så meget for dig et helt år inden, at det skal ske.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :)  Al held og lykke herfra!

VH.
Gustav

2019-06-12T22:45:43 1
Zhino

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det er en træls situation at stå i, fordi du selvfølgelig godt vil være loyal overfor din bedste veninde, men samtidig synes jeg, at det er vigtigt, at du gør, hvad du selv har lyst til. Hvis du føler, at du kommer godt ud af det med hende, så er der intet forkert i at tilbringe tid med hende. At din bedsteveninde og din nye veninde ikke kommer godt ud af det med hinanden eller har haft problemer, er ikke noget, der som sådan behøver at vedrøre dig. Så længe at du gør det klart for dem, at du holder af dem og elsker at tilbringe tid med dem begge, så vil de forhåbentligt også have forståelse og respekt for det. Ellers kan du jo forsøge at få dem til at snakke sammen, således at de begge kan få talt ud og løst deres tidligere konflikter. Selv hvis det ikke lykkes dem at få problemerne løst, så ved du i det mindste, at du har prøvet at gøre noget ved situationen.

Håber det hjalp lidt.

Venligste hilsner
Zhino :)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Burde eller burde jeg ikke skifte skole

Hej jeg er en pige på 12 år jeg skal flytte skole nu her selvom der kun er 2 måneder tilbage af s...

Det føles som om mine venner bruger mig

Hej jeg har brug for hjælp med mine veninder det føles som om de bruger mig de snakker altid dårl...

Jeg føler mig udenfor...

Hej ungzone. Jeg er en 12 snart 13 årig pige der har brug for hjælp.Mig og en pige fra min klasse ...

Hvorfor er jeg lav!?

Hejsa ungzone Jeg er måske ikke lige den højeste pige i verden og det kan mine venner godt li...

Alene

HejEn af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole ...

Jeg er ikke glad sammen med mine venner længere

Hej.Jeg synes det her er virkelig svært at forklare fordi jeg tror ikke at nogen vil kunne forstå ...

Skal jeg tilgive ham?

Hej, jeg var til fest igår sammen med nogle af mine nærmeste drenge venner, senere på aftenen slu...

Fuckede op....

Hejsa :) Jeg lavede en tiktok video, med nogle fra min klasse. Jeg brugte billeder af dem, men ...

Alkohol og det sociale i gymnasiet

Hej. Jeg er en pige på 18 år og jeg går i 1.g på gymnasie. Ligesom på mange andre gymnasie...

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym