Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2019-06-06T16:20:03: 2019-06-13T20:46:31: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre

Indsendt af pige12 år


Jeg er blevet venner med en som har udnyttet min bedste veninde og jeg ved ikke hel hvad jeg skal gøre for vores klasselærer synes at jeg og hende der har udnyttet arbejde godt sammen. Problemet er at vi skal skifte skole om et år og vi skal deles op i klasse for vi er 5 piger klassen så der skal være 2 piger i en af klasserne og 3 piger i den anden og jeg gider ikke at komme sammen med hende alene i en klasse også. Hvad skal jeg gøre? 

Plz svar 

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-06-11T12:45:41 2
Gustav

Hey du!

Det lyder virkelig til at være noget, som fylder meget hos dig. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det må være hårdt, at det fylder så meget, hvem du skal gå i klasse med om et år?
Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil være en god veninde for din bedsteveninde. Men ud fra dit brev, så lyder det lidt som om, at du bruger meget energi på en kamp, som ikke er din?
Du behøver jo ikke at ignorere hende, der har udnyttet din veninde, men du behøver heller ikke at have noget med hende at gøre. Det jeg mener er, at hun kan jo sagtens bare være en person i din klasse, men som du ikke har noget at gøre med. I stedet kan du fokusere på dine venner og veninder, som du gerne vil have en relation til.

Men jeg kan selvfølgelig tage fejl :)

Så for at svare på dit spørgsmål: Jeg ville tage en snak med din lærer om det hele. Du må fortælle hende, at du virkelig ikke ønsker at komme i klasse kun med hende alene. Det kan godt være, at din klasse synes, at i arbejder godt sammen, men derfor må du være ærlig og direkte fortælle hende, hvordan du har det. Det er den eneste måde, at hun kan tage det med i overvejelserne. 

Så for at opsummere: Du må fortælle din lærer, hvad du ønsker og hvorfor. Men jeg synes, at du skal tænke over, hvorfor det fylder så meget for dig et helt år inden, at det skal ske.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :)  Al held og lykke herfra!

VH.
Gustav

2019-06-12T22:45:43 1
Zhino

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det er en træls situation at stå i, fordi du selvfølgelig godt vil være loyal overfor din bedste veninde, men samtidig synes jeg, at det er vigtigt, at du gør, hvad du selv har lyst til. Hvis du føler, at du kommer godt ud af det med hende, så er der intet forkert i at tilbringe tid med hende. At din bedsteveninde og din nye veninde ikke kommer godt ud af det med hinanden eller har haft problemer, er ikke noget, der som sådan behøver at vedrøre dig. Så længe at du gør det klart for dem, at du holder af dem og elsker at tilbringe tid med dem begge, så vil de forhåbentligt også have forståelse og respekt for det. Ellers kan du jo forsøge at få dem til at snakke sammen, således at de begge kan få talt ud og løst deres tidligere konflikter. Selv hvis det ikke lykkes dem at få problemerne løst, så ved du i det mindste, at du har prøvet at gøre noget ved situationen.

Håber det hjalp lidt.

Venligste hilsner
Zhino :)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

Hvem skal betale?

Hej mig og min veninde kom forleden op, og skændes fordi hun ødelagde min hørbukser, da hun tvær...

Ved ik hvor jeg står

Ok så der er en app hvor man kan sende spørgsmål anonymt og mine venner fik et spørgsmål om &nb...

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym