Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-08-12T11:01:36: 2019-08-16T07:21:41: 2

Brevkassespørgsmål

Igen venner

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 jeg har venner men de brander mig af vær gang vi skal vær sammen så det er ik så fedt og de svare ikke på mine sms’er så jeg har ik nogle venner 
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-08-14T14:49:26 1
Lotte

Kære du,

Det er hårdt at være i sådan situation. Det er desværre også helt almindeligt at føle, at man er ensom eller ikke har nogen venner. Det er der rigtig mange, der oplever, så du er langt fra den eneste. 

Som du selv skriver til sidst, så lyder det ikke som om, at det er dine rigtige venner, hvis de brænder dig af hver gang, at I har en aftale. Det er ikke en særlig sjov situation at være i. Har du snakket med dem om det? Hvorfor de ikke overholder jeres aftaler? Du nævner ikke om de personer, som du omtaler her, er nogle, du går i skole med? Eller om det er nogen, du kender uden for skolen.

Hvis du har mulighed for det og mod på det, så er det også muligt at forsøge at opsøge nye venner andre steder. Det kan være, at du allerede har en fritidsaktivitet eller kan starte til en? Her kan man ofte møde nye venner. Der findes også flere forskellige foreninger, som fx Ventilen og Headspace, som måske kan hjælpe dig videre. Det kan også være, at du har en ven fra da du var yngre? En som du legede meget med i de mindre klasser - en som du måske kan få kontakt til igen?

Derudover kan det også være en rigtig stor hjælp for dig at få sagt det højt. Det kan være, at du kan fortælle dine forældre om, at du føler dig ensom. Det kan også være, at der er en lærer i skolen, du har tillid til, som kan hjælpe dig på vej. Det er selvfølgelig ikke sådan, at de kan give dig nye venner, men det kan være meget positivt at få snakket om det. 

Når man gerne vil ud af ensomhed, så betyder det ofte også, at man bliver nødt til at gøre noget for det selv. En start kan være at få sat ord på det overfor nogen, du kender godt og føler dig tryg ved. Derefter kan du måske finde mod til at opsøge nye aktiviteter, som du kan gå til i din fritid, hvor du kan møde nye mennesker og på sigt blive venner med dem. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp.

Kærlige hilsner fra

Lotte
2019-08-14T21:18:28 1
Regitze

Hej med dig,


Det ærgerligt, at dine venner ikke opfører sig ordentligt. Har du prøvet at fortælle dem, at det gør dig ked af det? Hvis ikke du gider at være venner med dem, kunne du måske finde nogle venner gennem din skole - måske nogle fra klassen, nogle fra en anden klasse eller måske gennem forskellige aktiviteter i frikvarterene? Det hjælper ofte at være sammen om at lave noget, for eksempel at spille bold, brætspil eller måske noget computer/konsol-spil. Ellers kan fritidsaktiviteter eller hobbyer også være en god kilde til at møde nye mennesker og få nye venner. 


Jeg håber du kunne bruge mit svar, og ellers er du velkommen til at skrive ind til os igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym