Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-08-27T14:27:41: 2019-08-30T06:47:16: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg føler mig udenfor

Indsendt af pige17 år


Hej ungzone.

Sidste år startede jeg på gymnasiet, og det har for det meste været godt. Da jeg startede kendte jeg ingen, og har derfor lært en masse nye at kende. Jeg har fået tre rigtig gode veninder. De kendte hinanden fra før af, og har en venindegruppe med tre andre piger. Ofte snakker de om ting de skal med de andre piger lige foran mit ansigt, og det kan være rigtig ubehageligt. Det skete for eksempel i dag, dog var de tre andre piger også til stede, hvilket fik mig til at føle mig endnu mere udenfor. Det har nu stået på hele 1.g. Jeg var næsten sikker på, at det ville blive lettere i 2.g, men det er næsten blevet værre. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre i den her situation. Jeg har virkelig svært ved at forstå, at man efter 1 år stadig ikke har faldet helt på plads endnu. Hvordan skal jeg tackle situationen, og kan jeg gøre noget for at komme ind i fælleskabet?


pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-08-28T14:29:07 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål :-) 


Det lyder godt nok ikke særlig rart, det kan selvfølgelig tage tid at falde til, men jeg kan godt forstå at det føles frustrerende ikke at føle at man er faldet ordentlig til. I forhold til hvordan du kan tackle situationen, tænker jeg at du måske skal prøve at snakke med dine veninder om hvordan du har det med det. Sig det på en ordentlig måde at det faktisk er rigtig hårdt at de snakker om hvad de skal med de andre foran dig, fordi at det får dig til at føle dig udenfor. Du kan sige at du godt ved at du måske ikke kan forvente at blive inviteret med hele tiden, men at du måske godt kunne tænke dig det engang i mellem, hvis altså det er noget de har lyst til at du skal være med til. Du kunne også begynde at foreslå ting i allesammen kunne lave sammen og sige at de andre dine veninder snakker med også kunne komme med. Hvis det ikke hjælper at snakke med dem, kunne du måske overveje om du skulle begynde at snakke mere med nogle andre, måske er der nogle andre du allerede nu, tænker at du klinger ret godt med, som du måske kunne ønske at snakke mere med? 


Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er altid velkommen til at skrive her ind igen :-) 

Jeg ønsker dig alt held og lykke fremad rettet. 


De bedste hilsner 

Michelle 


2019-08-28T17:59:15 1
Regitze

Hej med dig,


Det lyder som en ubehagelig situation! Jeg kan godt forstå du føler dig udenfor. Det er altid lidt svært hvordan man lige skal håndtere sådan en situation, og det afhænger selvfølgelig også af hvem man er osv. Måske du kunne prøve at fortælle dine tre nye, gode veninder, hvordan du har det? Det kan være meget lettende at være ærlig omkring det, og det er også den letteste måde at løse problemet på. Du kan evt. fortælle dem, at du nogle gange føler dig udenfor, når de, foran dig, fortæller om begivenheder og aftaler, som du ikke er inviteret til. For selvfølgelig er det fair nok, at det ikke er alle som samles hver gang, men det handler jo også om at være sensitiv overfor de andre veninder i gruppen, så der ikke er nogle, som bliver kede af det. Jeg er sikker på, at dine veninder ikke ønsker at gøre dig ked af det. Hvis du synes det er for grænseoverskridende at skulle være sårbar på den måde, kan du alternativt spørge dem, om du må tage med, når de snakker om ting de skal sammen. 


Jeg håber du kunne bruge svaret, og jeg håber I finder en god løsning. 

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym