Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3298 spørgsmål og givet 5712 svar de sidste 11 år
2019-09-24T18:41:56: 2019-09-29T08:37:52: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg vil gerne hjælpe hende

Indsendt af pige12 år


Hej igen:)

Jeg har skrevet herind før og jeg synes, at jeres svar har hjulpet mig en del.

Sagen er at min bedste veninde har en masse problemer som jeg virkelig gerne vil hjælpe hende med.. men jeg VED IKKE HVORDAN?

Hun føler, at hun bliver mobbet af hendes gamle bedste veninde som er virkelig tarvelig imod hende.

Min veninde bliver ked af det over hende den anden pige, hver evig eneste dag. Det har stået på i et år!

Hun siger tit, at vi ikke ved, hvor mange problemer hun egentlig har. 

Hun får skrevet hjem så tit! Hun har ikke en gang gjort noget og så får hun alligevel skældud?

Der er flere problemer, men jeg vil ikke gøre det for kompliceret for jer.

Jeg vil bare så gerne hjælpe hende med det, men jeg ved ikke hvordan?

Tak fordi at jeg kan skrive ind! :D

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-09-25T17:35:42 1
Kristiane

Hej med dig 

Det er dejligt at høre at du har kunnet bruge vores råd førhen :-) 

Jeg kan godt forstå, at det er en svær situation at stå i, når man gerne vil hjælpe sin veninde. Jeg synes der er flere muligheder for, hvad du kan gøre, men synes først og fremmest du skal snakke med din veninde om hendes problemer. Det er hende der står i dem og ved hvordan hun vil have det med din hjælp, så tag en snak med hende, og fortæl du gerne vil hjælpe hende med de problemer hun står i. 

Efter du har talt med hende, synes jeg i sammen skal komme frem til hvad du kan hjælpe hende med. Hvis hun synes det er svært i skolen, og den "tarvelige" pige ikke er god ved hende, kunne det være relevant at inddrage din venindes mor eller måske jeres klasselære. Især kan klasselæreren være opmærksom på, hvordan den "tarvelige" pige er overfor din veninde, hvis i gør hende opmærksom på det. 

Det kan også være at din veninde gerne selv vil være en del af at løse problemet, og det dermed er de to piger der skal have snakket sammen, så de kan finde ud af hvad der går galt i deres kommunikation. 


Men bliv endelig ved med at spørge ind og snakke med din veninde om hendes problemer (så længe hun selvfølgelig har lyst til det), det er altid godt at kunne dele sine frustrationer med andre. Det kan nogle gange i sig selv lindre lidt. 


Håber du kan bruge mit svar

- Kristiane 

2019-09-25T18:47:24 1
Zhino

Hej med dig,


Hvor er det skønt at høre, at du er så interesseret i at hjælpe din veninde. Jeg tror faktisk, at du gør mere end, du lige umiddelbart tror. Bare dét at du er der for hende kan gøre den største forskel. Men jeg tænker, at du sagtens kan prøve at høre hende, om hun ikke har lyst til at tilbringe tid med dig alene, hvor du kan spørge hende, om hun har lyst til at dele de problemer, hun siger hun har, som du/I ikke kender til. Jeg kunne forestille mig, at hun vil sætte stor pris på, at der er en, som lytter til hende. Selv hvis du ikke forstår det eller kan komme med konkrete foreslag til, hvad hun skal gøre, så viser du alligevel, at du forsøger, og at du er der for hende ligegyldigt hvad. 


De venligste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym