Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3228 spørgsmål og givet 5588 svar de sidste 11 år
2019-11-06T14:24:24: 2019-11-07T21:31:00: 2

Brevkassespørgsmål

Ven med spiseforstyrrelse

Indsendt af pige14 år


Hej ungzone. Min veninde har på det sidste tabt sig enormt meget, og nu er det så slemt at hun er kommet til lægen, og knap nok må være aktiv. Hun har ikke fortalt det direkte til mig, men jeg har længe vidst det. Hun er nærmest aldrig i godt humør længere, så jeg tror virkelig det påvirker hendes humør. En af grundene til at hun nu er undervægtig er at hun engang var lidt større en os andre piger, så jeg tror hun ville være slank. Den her situation er meget svær for mig som veninde og jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, håber i kan hjælpe. Kh en bekymret veninde.
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-11-07T16:07:54 1
Regitze

Hej med dig,


Det lyder som en rigtig svær situation, og jeg kan godt forstå, du ikke ved hvad du skal gøre. Det kan være meget svært at være veninde i den situation, fordi der ikke er så meget at gøre udefra. Jeg er glad for at høre, at din veninde har været ved lægen, og får noget hjælp - det er super godt og rigtig vigtigt. Når man har en spiseforstyrrelse, bunder det ofte i en grundlæggende følelse af at være forkert/ikke at være god nok, og den følelse sidder dybt i den person, og det kræver ofte terapeutisk behandling at opbygge et sundt selvværd. Som veninde kan du være der for hende ved at lytte til hende, hvis hun har behov for at snakke. Hvis hun ikke rigtigt har lyst til at fortælle dig om det, kan du fortælle hende, at du kan se hun har det rigtig skidt og at du er bekymret for hende, og forsikre hende om, at du er der for hende og gerne vil hjælpe hende, hvis der er noget du kan gøre. 

Udover at støtte hende og lytte til hende, hvis hun vil, kan du forsøge at finde ro i, at hun får hjælp nu, og være der for hende i det. 


Jeg håber du kunne bruge svaret, og jeg håber din veninde får det bedre. Husk du altid er velkommen til at skrive herind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

2019-11-07T16:56:03 1
Sandra

Hej med dig

Jeg kan sagtens følge din bekymring for din veninde, og også at du kan synes, at det er svært at vide hvad du skal gøre for at hjælpe din veninde. Men hvor er det godt, at hun har en veninde som dig, der bekymrer sig og er omsorgsfuld.

Det som din veninde gennemgår, er helt sikkert ikke nemt for hende - og det har det ikke været længe. Selvom det måske først er nu hun har tabt sig rigtig meget, går der som regel noget forud. Og jeg kunne forestille mig, at hun kunne føle sig rigtig meget alene i det. Derfor tror jeg, at det allerbedst du kan gøre som veninde, er at vise din bekymring og at du er der for hende. 

Du kunne prøve at tage hjem til hende eller måske gå en lille tur med hende, hvor du fortæller, at du kan se, at hun har tabt sig meget, at du kan mærke det på hendes humør og at du er bekymret for hende. Det skal ikke siges på en bebrejdende måde - fx "hvorfor gør du dog sådan noget ved dig selv?", for jeg tror ikke, at det er noget hun selv er glad for, men det er bare rigtig svært at komme ud af.

Derudover tror jeg generelt, at ved at du viser interesse for hende og hvordan hun har det, vil være en stor hjælp. Du kan også sige, at du rigtig gerne vil være der for hende, men at du ikke helt ved, hvordan du bedst gør det. Og så spørge hende, om der er noget hun kunne have brug for? Det kan godt være, at du skal spørge hende mere end en gang, for ofte er det super svært at bede om hjælp eller støtte. 

Altså er mit bedste råd, at du er der som en rigtig god veninde, der støtter hende og ikke skælder hende ud. 

Jeg håber, at du finder din vej i det og at din veninde får det bedre. 


Kram fra

Sandra

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Ingen ser mig

Jeg er en person der har livet meget alene kun med familien nær mig ingen der ville være ven med m...

Hvordan gør jeg det godt igen?

Kære brevkasse, min bedste veninde er blevet sur på mig over at nogen af drengene fra min gamle kl...

Jeg vil gerne snakke med denne her fyr

Kære brevkasseDer er den her dreng som går i min parallel klasse som jeg gerne vil snakke med. Hve...

Jeg kan kun lide en brøkdel af hendes gruppe

Jeg har lige begyndt i 1.g og mødte en fantastisk pige som jeg hurtigt er blevet gode veninder med,...

Dobbeltmoraler

Hej. Jeg er gode venner med en fyr fra min gymnasie, men jeg kan mærke at vores forhold er ved at b...

Min ven er jaloux

Jeg er en 16-årig pige der har et problem. Jeg har en bedste drengeven, lad os kalde ham for Jonas....

Min makker har fået en kæreste

Hej Ungzone Jeg har et problem jeg er i en vennegruppe hvor den ene fra gruppen har fået en k...

Jeg vil gerne hjælpe hende

Hej igen:)Jeg har skrevet herind før og jeg synes, at jeres svar har hjulpet mig en del.Sagen er at...

Bange for at miste en

Hej ungzone. Jeg har et lille problem her som jeg håber i kan hjælpe mig med. Jeg har den her beds...

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym