Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-11-27T11:00:30: 2019-12-01T13:15:13: 2

Brevkassespørgsmål

Dobbeltmoraler

Indsendt af pige16 år


Hej. Jeg er gode venner med en fyr fra min gymnasie, men jeg kan mærke at vores forhold er ved at blive meget dobbeltmoralsk. Hvis han ikke skriver til mig en hel weekend siger han at det var for at give mig lidt mere plads, men en gang hvor jeg gjorde det blev han vildt sur og mente jeg ignorerede ham. Engang endte jeg med at snave med en som jeg talte med til en fest, hvor min ven havde været der og talt med ham meget. Efter det sagde han at han prøvede at wingmanne mig (hvilket virkede), men da jeg gjorde en lignende ting mente han at jeg "cockblockede" ham. Hvad kan jeg gøre for at stoppe alt det dobbeltmoralske i vores forhold?
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-11-28T12:31:29 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål :-)

Det lyder virkelig frustrerende at jeres venskab skal være sådan. 

Jeg tænker at det bedste du kan gøre er at tage en snak med ham om det og fortælle ham, at det er svært for dig at navigere i hvad han finder okay. Fortæl ham at du absolut ikke har gjort de ting for at være træls, men at du har gjort det af samme grund som ham, at du har haft de samme intentioner som han siger at han har haft. Snak med ham om at det gør dig forvirret og frustreret og måske kan i sammen finde ud af, hvad i kan gøre ved det og måske få fortalt hinanden hvad der er okay og hvad der ikke er okay i jeres venskab. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget og du er altid velkommen til at skrive her ind igen. 

De bedste hilsner

Michelle :-)

2019-11-29T09:15:54 1
Zhino

 Hej med dig,

Det lyder bestemt ikke fair, og det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Jeg synes, at du skal snakke med ham om det og fortælle ham præcis, hvordan du har. Jeg tænker endda, at det vil være meget fint at komme med nogle konkrete eksempler, som du gør her, således at han bliver mere klar over, hvornår og i hvilke sammenhænge, at han reagerer så dobbeltmoralsk. Du skal selvfølgelig have mulighed for at gøre det samme, som han gør, uden at blive beskyldt og ignoreret for det.

Enten kan det være, at han gør det ubevidst og ikke er klar over, hvordan det påvirker dig, hvorfor det giver mening at gøre ham opmærksom på det. Men hvis han er klar over hans dobbeltmoralske adfærd, så synes jeg du skal overveje, om han virkelig fortjener at have dig som ven.


Bedste hilsner 

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym