Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-11-27T11:26:32: 2019-12-01T13:16:15: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg kan kun lide en brøkdel af hendes gruppe

Indsendt af pige16 år


Jeg har lige begyndt i 1.g og mødte en fantastisk pige som jeg hurtigt er blevet gode veninder med, lad og kalde hende Lea. Hun er en der fester virkelig meget og jeg har ikke særligt mange andre tætte venner, så derfor spørger jeg om hun kender fest næsten hver weekend. Lea inviterer mig tit med til steder og får mig til at møde en masse nye mennesker. Her er problemet: De typer hun for det meste hænger ud med har en livsstil jeg finder småt ubehagelig. De tager stoffer, pjækker og sover i parker når de er langt væk fra deres hjem. Lea har dog nogle mennesker jeg syntes er søde, som jeg gerne vil ses mere med. Hver gang jeg spørger hvilken type gruppe festen er sammen med, så kender hun enten ikke gruppen, det er sådan jeg møder de fleste af de "gode" typer. Eller så siger hun at de er "søde og stille og rolige typer", men det ender med at være nogle "junkies." Hvordan kan jeg sørge for at holde mig væk fra typerne jeg ikke kan lide og møde mere mennesker jeg hellere vil være sammen med? Jeg vil ikke stoppe med at tage til fester med Lea da jeg elsker hende højt og er generelt dårlig til at møde nye mennesker uden hende.
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-11-27T07:25:37 1
Regitze

 Hej med dig,


Jeg kan godt forstå du ikke bryder dig om at være i de selskaber, hvor du føler du utryg ved de mennesker der er der og deres adfærd. Jeg tænker det bedste ville være at fortælle Lea hvordan du har det med de typer, og fortælle hende, at du faktisk ikke har lyst til at være med til den slags fester. Derudover kan du selvfølgelig tilføje, at du nyder at være sammen med hende og tage til fest med hende, og at du gerne fortsat vil afsted med hende, men at du helst gerne vil undgå de fester med stoffer og "junkies". Så ved hun, at hun fremover ikke skal invitere dig med til de fester, hvis hun stadig fortsætter med at tage afsted til dem. Det er helt i orden, at du ikke har lyst til at være en del af det.

Jeg håber du finder en løsning, så dig og Lea stadig kan hygge jer og feste sammen, på en måde som I begge kan lide. Jeg håber du kunne bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

2019-11-29T08:49:53 1
Zhino

 Hej med dig,


Først og fremmest lyder det som om, at du er meget moden og fornuftig, og derfor tænker jeg også, at dine overvejelser og refleksioner om, hvem du vil være sammen med egentligt er et udtryk for svaret på dit spørgsmål. Jeg synes du skal mærke efter på dig selv, hvornår og i hvilke selskaber, du føler dig tilpas og har det sjovt, og hvornår du føler dig utilpas. Derudover synes jeg du skal være ærlig over for Lea og fortælle hende, at du finder det ubehageligt, når I hænger ud sammen med folk, der tager stoffer, pjækker osv. Hvis du fortæller Lea, hvordan du har det, så kan Lea også være opmærksom på, hvornår hun skal og ikke skal invitere dig afhængig af, hvem hun skal være sammen med. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du skal stoppe med at tage til fester med Lea, men jeg er sikker på, at Lea vil sætte pris på at vide, hvornår du hygger dig og har det sjovt, og hvornår dette ikke er tilfældet. 


De venligste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym