Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2020-01-15T09:42:58: 2020-01-21T10:20:14: 2

Brevkassespørgsmål

Droppet af venner

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse, jeg har et problem. 

For halvt års tid siden, begyndte mig og min bedste veninde at være sammen med en pige vi ikke, plejede at være sammen med, og vi blev rigig gode venner os tre. Mig og den nye pige begyndte til gymnastik, og var tit sammen. Jeg så også stadig min gamle veninde, men det var som om at hun blev lidt jaloux, og begyndte at opføre sig anderledes, over at mig og den nye pige var blevet gode venner. Vi er stadig okay venner, mig og min gamle veninde, men det er slet ikke ligesom før, og jeg savner hende rigtig meget. Nu virker det som om hun er lidt ligeglad med mig, og ikke har så meget lyst til at være så meget sammen med mig mere, synes jeg. Samtidig er der startet en ny pige i klassen, som hende og de andre tit er sammen med, og jeg føler mig næsten lidt ensom.

Hvad skal jeg gøre?


pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-01-17T05:36:11 1
Zhino

 Hej med dig,

Jeg synes, at du skal tale med din gamle veninde om det og fortælle hende, at du savner at tilbringe mere tid med hende. Jeg er sikker på, at hun vil sætte pris på, at du fortæller hende, hvordan du har det. Derudover kan det måske være en idé, at I alle tre laver noget sammen. Jeg tænker, at det vigtigste er, at du udtrykker over for dem, hvor meget de betyder for dig, og hvor meget du savner at tilbringe tid sammen. 

Det er bestemt ikke rart at føle sig ensom, så jeg synes helt klart, at du skal tage kontakt til dem og være ærlig. Det lyder som om, at I har haft et tæt og betydningsfuldt venskab, så det synes jeg bestemt er værd at kæmpe for.


Venligste hilsner

Zhino

2020-01-20T02:44:49 1
Regitze

 Hej med dig,


Det lyder som en frustrerende situation, og jeg kan godt forstå du savner din veninde. Først og fremmest vil jeg sige, at det er meget normalt at blive "jaloux" på sine venner eller veninder, hvis man pludselig oplever, at man forsvinder fra dem. Men du gør ikke noget galt ved at være sammen med den nye pige, og som du selv beskriver, ville du jo stadig gerne se din bedste veninde. Jeg tænker det bedste ville være at snakke med din bedste veninde om det, og fortælle hende, at du oplever at hun trækker sig lidt fra dig, og måske spørge ind til det. Det kan være hun har følt sig tilsidesat, og det kan I eventuelt snakke om sammen. Du kan fortælle hende, at du ikke vælger hende fra, når du vælger den anden til, men at du også bare synes hun er sød og gerne vil være sammen med hende også. 

Hvis du føler dig udenfor helt generelt, kan du måske snakke med flere af pigerne om det, og fortælle dem, at du føler de har trukket sig lidt fra dig, og sige, at det gør dig ked af det, og at du savner dem. Hvis du synes det virker lidt uoverskueligt, kan du også tale med dine forældre eller en lærer om det. Så kan der måske blive taget hånd om det sociale i klassen generelt, hvis der er problemer der. 

Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym