Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3559 spørgsmål og givet 6116 svar de sidste 12 år
2020-06-12T19:49:20: 1

Brevkassespørgsmål

Vennegruppe?

Indsendt af dreng18 år


Hej! Jeg har et lille problem.


Det seneste stykke tid har jeg været præget af ensomhed! Jeg har 4-5 venner og halvdelen af dem bor langt væk fra mig. 


Problemet er hvis den lille vennegruppe får travlt en dag, så kan jeg kede mig resten af dagen.

Stedet hvor jeg kommer fra, er det ikk nemt at få nye venner medmindre man er populær eller har noget man kan byde på. De fleste vennegrupper er nogen som har kendt hinanden siden de var helt små eller nogen der har gået i skole sammen. Så hvis man er sammen med nogen andre end din egen vennegruppe er det som om man maser sig ind og man bliver hurtigt træt af dig agtigt. Hvis jeg mister min vennegruppe en dag, hvad gør jeg så?

dreng
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-06-14T05:11:08 1
Iben

Kære du, 

Jeg tror, de fleste at os har perioder i livet, hvor vi føler os ensomme eller hvor vi føler, at vi ikke har så mange venner, som vi gerne ville have. Det er svære følelser at gå med, og jeg kan sagtens forstå, at det også er nogen, der påvirker dig.

Jeg tror ikke, at der er nogen opskrift på, hvordan man får venner (desværre), men min erfaring er, at hvis man er smilende, venlig og åben, så er man allerede godt på vej til nye bekendtskaber, som kan blive til venskaber. Jeg vil også anbefale dig at deltage i så mange sociale aktiviteter som muligt, så du kan komme ud med andre i din omgangskreds, og så de også lægger mærke til, at du er frisk på at deltage i hvad end, der måtte foregå - her tænker jeg både sport, fester osv. Og hvis du har eller får mod på det, så kan du jo prøve at planlægge noget, som I kan lave i fællesskab - f.eks. en tur på stranden, i en park, filmaften, playstation eller hvad som helst, som du har lyst til, og som du tænker kunne være sjovt. Så tror jeg også, at dem, der er med, automatisk vil begynde at invitere dig med, når de laver noget.

Jeg kan godt forstå tankegangen med, at de andre har kendt hinanden så længe, at det føles som om, man "maser sig ind", hvis man prøver at snakke med dem, men jeg tror virkelig ikke, at det er sådan de oplever det. Mon ikke de altid er åbne for nye venskaber? Det tror jeg :-)

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym