Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3518 spørgsmål og givet 6062 svar de sidste 12 år
2020-06-17T08:13:30: 1

Brevkassespørgsmål

Dårligt socialt

Indsendt af pige17 år


Hej,

Jeg er en pige som går i 1.g og snart skal op i 2.g.

Jeg føler mig dårlig social, og føler mig også ensom af og til. Jeg haft det sådan siden 8. klasse. Jeg har udviklet mig meget siden jeg har startet i gymnasiet, og jeg har prøvet at arbejde på mit problem, men jeg føler mig stadig dårlig socialt.

Jeg er bange for at være en kedelig person, og jeg er også meget genert. Min største drøm er bare at blive god social, men jeg ved virklige ikke hvad jeg skal gøre. 

Jeg føler mig ikke helt alene, jeg har en dejlig kærste og også nogen veninder. Men jeg føler fx ikke at mine veninder opsøger mig, og jeg føler at jeg ikke betyder sådan rigtigt noget for nogen af mine bekendtskaber. 

Jeg ønsker bare at være ønsket og være bedre social. Jeg ønsker flere venner og at have flere mennesker omkring mig.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre??

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-06-19T08:36:26 1
Gustav

Hey du!

 

Først og fremmest, så vil jeg gerne sige, at det er virkelig godt, at du ikke går rundt alene med de følelser, som du beskriver, men i stedet prøver at række du efter noget hjælp.

Jeg har selv haft de følelser i livet og kan til tider stadig få dem. Det tror jeg, at mange mennesker kan.

 

Nogle gange når vi bliver ramt af specielle tanker, så kan det påvirke hvordan vi er og hvordan vi ser verden på. Hvis du fx tænker, at du ikke er god social, så er du måske ekstra god til at notere dig, når vennerne ikke opsøger dig eller din kæreste måske er lidt fraværende. Dette giver dig så en følelse af, at du ikke er vigtig for dem og så bliver du måske mere tavs, trækker dig eller bliver genert. Som så bekræfter din første tanke om, at du ikke er god social. Så på den måde ender man med at køre i ring, og det kunne godt lyde, at det er det, der sker for dig.

Derfor tænker jeg, at en god træning for dig er, at du prøver at ændre dine tankemønstre om dig selv. Så du gerne ender med at tænke, at du er lige den måde social som du skal være.
Det er selvfølgelig svært i situationen. Så første skridt er, at du gør dig selv bevidst om, hvad for tanker der kommer af hvilke situationer. Skaf dig selv en lille logbog og så give dig selv fx 2 uger. Hver gang, at du kan mærke, at du får de her tanker og/eller følelser, så noterer du dem ned. Hvilken situation udløste dem, hvordan reagerede du, hvilke tanker fik du, hvilke følelser fik du og hvordan mærkes det i din krop?
Når du har gjort det, så tager du en dag, hvor du føler dig i overskud og ser på dem. Så tager du en situation af gangen og tænker: "okay, hvilke forklaringer kunne der være her?". For eksempel, hvis du oplever, at dine venner ikke opsøger dig, så i stedet for, at det er fordi du ikke er social nok, så kunne det være, at de havde andre ting i hovedet? Eller de måske er vant til, at du opsøger dem? Mærk så efter, hvilke følelser vækker den forklaring? Hvordan føles det i kroppen? Og hvordan vil du kunne handle derefter?
Når du så står i en af situationerne, så minder du dig selv om, at de alternative forklaringer. Det kan virke underligt og ikke særlig hjælpsomt i starten, men langsomt skulle de alternative forklaringer gerne blive en naturlig tanke, der kommer.

 

Det kan dog godt være, at du ikke kan gøre det her alene. Hvis du har brug for det, så kan du jo involvere en god ven, veninde, din kæreste eller en voksen til at reflektere over alternative forklaringer eller bare snakke om de forskellige situationer. Nogle gange hjælper det at snakke om det for at blive bevidst om dine tanker.
Jeg kan også stærkt anbefale, at du tjekker Headspace ud. Der kan du møde en ung, der er der for at lytte og rådgive dig. Du kan tjekke dem ud her:
https://www.headspace.dk/find-dit-headspace. Du kan også tjekke ventilen ud, hvor andre unge, der føler sig ensomme, kan mødes: https://ventilen.dk/

Så for at opsummere, så vil jeg råde dig til to ting: Det ene er, at du prøver at se på din egne tankemønstre og de kasser som du måske får puttet dig i. Du kan prøve at se, om min øvelse ovenover hjælper.
Det andet er, at du åbner op for involvere andre. Det kan være i arbejdet med at ændre dine tankemønstre, men det kan også være for bare at snakke om det og få det vendt. Måske kan organisationer som Headspace eller Ventilen hjælpe her.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Jeg fortalte min veninde om min fortid.

Hej brevkasse, min mor havde et problem med at drikke da jeg var omkring 5-6 år... og jeg var på b...

Tror en dreng kan li' mig

En dreng fra min parallel klasse er begyndt at fjolle rundt med mig sådan at bumpe for sjovt ind i ...

Mistet min bedsteveninde

Hej..Igår var jeg i Aarhus med min bedste veninde. Hende jeg fortalte alt til, hende der var der fo...

Vil det ødelægge vores venskab?!

HejJeg er lige stoppet på efterskole. Min årgang er den såkaldte "corona"årgangen (eller det kal...

Underlige drømme om min ex

Jeg får hele tiden nogen forskellige drømme, om min ex. Som fører hen til at jeg bliver ked af de...

Erstattet?

HejHvordan kan jeg vide om jeg er ved at få menstruation??Jeg har snakket med min mor og hun siger ...

Vennegruppe?

Hej! Jeg har et lille problem.Det seneste stykke tid har jeg været præget af ensomhed! Jeg har 4-5...

Føler mig ikke værdsat eller elsket nok

Hej jeg har noget af en historie jeg gerne vil ud med. Har ikke sagt nogle af tingene til så m...

Skal jeg trække mig helt?

Hej Ungzone. Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma.. Jeg har ...

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym