Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3637 spørgsmål og givet 6226 svar de sidste 12 år
2020-11-01T11:49:57: 4

Brevkassespørgsmål

Jeg fortalte en hemmelighed

Indsendt af pige13 år


Hej alle 

Idag var jeg ude på min rideskole får at hygge med mine venner der var ret mange og nogle af dem kendte jeg ikke så godt men jeg var mest sammen med den ene og da vi var alene fortalte jeg en hemmelighed om en af mine gode venner havde fortalt mig hun var der også og sene fandt hun ud af at jeg sagde det hun blev ikke så sur hun er virkelig sød men jeg har simpelthen så dårlig som vittighed og kan ikke lade hver med at tænke på  det hvad skal jeg gøre

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-11-03T04:27:16 1
Tia

 Kære du,

Øv hvor er det en ærgerlig situation, du er havnet i. Jeg kan sagtens forstå dig, for jeg har oplevet noget, der ligner. 

Jeg kom ved en fejl til at tale over mig, og fortælle en hemmelighed om min gode veninde, som jeg egentlig troede, at min anden veninde kendte til. Det gjorde hun åbenbart ikke. Desværre fandt min gode veninde ud af det, og jeg fortalte hende sandheden. At jeg havde kommet til at fortælle det, men jeg ville jo ikke noget ondt. Men jeg var så ked af det, fordi det jo var min skyld, og jeg følte, at jeg havde brudt hele vores venskabs-tillid. Min gode veninde var heldigvis forstående. Hun var skuffet, men ville ikke ødelægge vores venskab, fordi det var en lille hemmelighed, der ikke betyder noget om nogle år. 


Nu ved jeg ikke, hvor stor en hemmelighed det er. Men oftest så betyder (små) hemmeligheder ikke så meget, når man kigger tilbage om 5-10 år. Så hellere vær glad for, at din veninde stadig er glad. Men jeg synes helt sikkert, at du skal sige undskyld, for det var jo trods alt din fejl, og det er et brud på tilliden mellem venner. 

Selvom min gode veninde var sød, så havde jeg rigtig svært ved at være sammen med hende i starten. Jeg skammede mig og havde det rigtig skidt og meget dårlig samvittighed. Men tiden heler sår - og min veninde var god til at samle mig op igen! Der gik nogle måneder, og så blev det heldigvis godt igen. Men jeg vil altid kunne huske, at jeg lavede den fejl. Men vi lever alle videre. Sådan er livet. Nogle dage er gode og andre dage er knap så gode. 

Få styr på din dårlige samvittighed ved at være ærlig og sige undskyld til din veninde. For hvis du har det så dårligt, så bliver jeres venskab også påvirket, også selvom din veninde er sød og siger, at det er lige meget.


Jeg håber, du finder ud af det. Og ellers er du altid velkommen til at skrive ind til os igen. 

Kærligst Tia

2020-11-03T08:13:21 1
Iben

Kære du, 

Jeg tror, det kan ske for de fleste, at man kommer til at sige noget, man ikke skulle have sagt. Det er selvfølgelig uheldigt, og jeg kan godt forstå, at du fik det dårligt over det, men jeg synes, at det er godt, at din veninde ved det, for så kan du sige undskyld. Det har du måske allerede gjort, og det var da dejligt, at hun trods alt ikke var så sur over det. Men jeg synes alligevel, at du skal tage fat i hende og undskylde (igen). Og måske fortælle hende, hvorfor du kom til det, og at du vil gøre dit bedste for, at det ikke sker igen. 

Jeg tror nemlig, at det bedste du kan gøre for at komme af med din dårlige samvittighed, er at fortælle din veninde, at du har det dårligt over, hvad der skete. Så tror jeg, at du får det bedre og forhåbenltigt vil din veninde også være sød og tage imod din undskyldning, så I kan komme videre derfra :-) 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

2020-11-03T08:51:57 1
Line

 Hej du

Kan 100% godt forstå at du har dårlig samvittighed - men det skal du slet ikke have!
Ikke når din veninde ikke blev sur på dig, og som du selv skriver, at hun tog det pænt.

Det er helt naturligt at du føler en dårlig samvittighed - det er kun menneskeligt at du har den følelse. 
Nogle gange kan man godt komme til at tale over sig, og ved du hvad, det kan ske for alle - selv for den bedste.

Når det ikke var gjort bevidst eller i nogen ond mening, så synes jeg bare at du skal tage det helt med ro og vær glad for din veninde tog det pænt.
Det er kun naturligt du selvfølgelig har fået en dårlig samvittighed over det, men den følelse skal nok gå væk igen helt af sig selv.

Håber du kan bruge mit svar - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen :-)

M.v.h. Line

2020-11-03T10:12:22 1
Veenuha

 Hej med dig

Jeg kan godt forstå, at du har dårlig samvittighed, når du har afsløret en hemmelighed om din veninde. Du siger, at din veninde ikke blev så sur, men du har stadig dårlig samvittighed. Det er naturligvis menneskeligt at fejle eller afsløre en hemmelighed og jeg vil derfor spørge om du har fået snakket grundigt med din veninde eller bare har sagt undskyld og skiftet samtalen? Hvis det sidste er tilfældet, synes jeg du skal få drøftet om din dårlige samvittighed med hende og fortælle hende hvor meget du ærgrer dig. Jeg synes det er vigtigt at få det klartgjort, da det kan være svært for hende at betro dig med en hemmelighed igen. 


Hilsen Veenuha

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym