Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3637 spørgsmål og givet 6226 svar de sidste 12 år
2020-11-19T04:13:21: 2

Brevkassespørgsmål

mine veninder er onde

Indsendt af dreng14 år


hej ungzone, mine to veninder hader hinanden de kan sådan virkelig ikke lide hinanden og de taler grimt til hinanden så jeg bliver trist osv. hvad skal jeg gøre for at stoppe dem
dreng
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-11-22T10:25:57 2
Marissa

Hej med dig, 

Det lyder virkelig som en svær situation for dig at stå i. Det er aldrig nemt at stå mellem to personer, man holder af og se dem behandle hinanden skidt. De er meget heldige at have en som dig i deres liv, en ven som går op i, at de skal være gode ved hinanden. 

Hvis du føler du har mod på det, så kan du måske prøve at snakke med dem hver især og spørge dem, hvorfor det egentlig er, at de ikke kan lide hinanden, så du kan få en forståelse for, hvad der foregår mellem dem. Du kan yderligere foreslå til dem, at de kan prøve snakke med hinanden for at løse deres problemer og se om, de vil være åbne for det. 

Men vigtigere end alt andet, så tror jeg det bedste for dig måske ville være at fortælle dem, hvor ondt det gør på dig, når de snakker slemt om hinanden. Du kan fortælle dem, at selvom de har travlt med at være onde mod hinanden, så går det faktisk også ud over dig, da du er fanget midt imellem dem. Eftersom du siger, at de begge to er dine veninder, så kunne det derfor være godt at få sagt til dem, at hvis de også holder af dig som ven, så har du brug for, at de stopper med at behandle hinanden på den måde i dit selskab. De skal have at vide, at det netop er, fordi du holder af dem begge, at det gør dig trist. Dette kan du prøve at sige til dem i en stille snak med én af dem ad gangen, sådan så du kan sidde med deres fulde opmærksomhed. Hvis du dog ikke bryder dig om tanken at sige det til dem ansigt til ansigt, så kan du prøve at skrive et brev, som du kan give til hver af dem, eller du kan endda fortælle det over en stille og rolig besked.  

Det kan selvfølgelig godt være, at de aldrig kommer til at kunne lide hinanden, sådan som du kan lide hver af dem, men for at du kan være glad omkring dem, så er de i hvertfald nødt til at forstå, at det ikke duer, at de er lede ved hinanden, når du er tilstede. 

Jeg håber mit råd kan hjælpe en smule, og at du finder en løsning med de to veninder. 

-Marissa

2020-11-23T10:28:23 1
Julie

 Hej!

Det lyder som en svær situation, du står i, og det er rigtig træls, at dine veninders uvenskab gør dig ked af det

Hvis du vil forsøge at løse konflikten mellem dine to veninder, tror jeg først og fremmest, at det er vigtigt at finde ud af, hvorfor de ikke kan lide hinanden (hvis du ikke allerede ved det). På den måde kan du finde ud af, om der er mulighed for, at de kan blive venner. Hvis det for eksempel er en misforståelse, der er skyld i, at de ikke kan lide hinanden, kan det være, at konflikten ikke er så svær at løse. 
Dog er nogle mennesker bare så forskellige eller uenige om noget, at de måske aldrig bliver gode venner, og hvis det er sådan i deres tilfælde, er der desværre nok ikke så meget at gøre ved det. 

Det er også helt okay at sige fra overfor dine veninder og bede dem om at stoppe, hvis de taler grimt til hinanden eller om hinanden, når de ses eller når du er sammen med dem. Hvis det fortsætter med at være et problem, kan du også overveje at holde en pause fra at være sammen med dem. Du vælger selv, hvem du vil være sammen med, og hvis deres konflikt gør dig ked af det, kan det måske være sundt for dig at være sammen med nogle andre venner eller veninder. 

Jeg håber, at mit svar er til hjælp. Ellers skal du endelig bare skrive igen!

Vh Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym