Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3650 spørgsmål og givet 6243 svar de sidste 12 år
2020-12-20T18:10:58: 2

Brevkassespørgsmål

Min ven siger ubehagelige ting til mig

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse, jeg har et problem... der var en der addede mig på snap og jeg addede tilbage. (Han er på min alder). Nå men mig og ham vi ringer tit sammen og jeg tænkte kun at vi var venner men han begyndte at skrive meget ubehagelige ting til mig som “dine læber er virkelig lækre”, “hvordan mon det føltes at kysse dig” og “kan du ikke sende mig nogle nudes” Jeg har lyst til bare at fjerne ham på snap... men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre...

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-12-23T10:08:58 2
Lotte

Kære du

Tak for at dele dine tanker med os. Jeg kan godt forstå, at det fylder hos dig.

Det lyder til, at det er startet som et godt venskab med de mange opkald, som I har haft med hinanden. Dog virker det også som om, at relationen nu har ændret sig til noget, som du ikke har lyst til at være en del af. 

Du skriver selv, at det er en mulighed at fjerne ham på snapchat, så du ikke længere modtager sådan nogle beskeder fra ham, men jeg kan godt forstå, at du alligevel bliver lidt i tvivl, da du måske oplever, at I har haft et godt venskab gennem snapchat og telefonopkaldene indtil nu.

Du beskriver selv beskederne som ubehagelige - og det vil jeg give dig ret i. Jeg tænker, at beskederne overskrider dine grænser og det er derfor, at du reagerer negativt på dem. Det er kun rigtig godt, at du selv kan mærke, at du ikke har lyst til at være en del af de her beskeder. Jeg synes derfor også, at du enten skal slette ham på snapchat eller som minimum skrive til ham, at du ikke vil have sådan nogle beskeder tilsendt. Hvis han ikke forstår, at du ikke vil have beskederne og derfor bliver ved med at sende ubehagelige beskeder til dig, så synes jeg, at du skal slette ham, hvis han ikke forstår det.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp - og du er altid velkommen til at skrive herind igen. 

Kærlige hilsner fra

Lotte

2020-12-26T01:55:11 1
Markus

 Hej.


Hvis du ikke har det godt med det han skriver, er det ikke en følelse, du bare skal ignorere. Man taler tit om hvordan det er en pligt at opføre sig ordentligt over andre. Men vi er også allesammen forpligtede til at opføre ordentligt over for os selv. Man skal lytte efter sine egne følelser og passe på sig selv. Hvis du synes det han gør er ubehageligt, er der ingen grund til at det er nødt til at fortsætte.


Du kan enten sige til ham at du ikke bryder dig om det han har gang i, eller du kan fjerne ham, som også var den tanke du selv fik. 


Jeg forstår godt at man ikke har lyst til at virke som den der ikke har lyst til at lege med eller den "kedelige". Men man er også nødt til at sætte grænser, og det gør man bedst ved at give klart udtryk for sine følelser. Faktisk tror jeg at andre ender med at respekterer dig mere i sidste ende, hvis du gør det klart hvor dine grænser går. Man virker selvsikker, når man sætter grænser.


Men der er noget der er meget vigtigere end hvad de andre tænker, og det er at du har det godt i dit liv. Hvis det her er noget der generer dig, er der ingen grund til at det fortsætter, og det er du i din gode ret til at give klart udtryk for. 


Skriv endelig til os igen! Alle spørgsmål er velkomne.


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym