Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2020-12-28T01:17:39: 1

Brevkassespørgsmål

Min veninde har bulimi

Indsendt af dreng13 år


Hej var sammen med min veninde forleden dag. Vi talte lidt men så sagde hun at hun kastede sin mad op efter hun havde spist aftensmad. Kom i chok. Jeg spurte hvad hendes forældre sagde til det. men hun har ikke sagt det til nogle undtagen mig. Har kommet til at sige det til min mor og ved det er jo det bedste men hun kan ikke sige det til hendes forældre. Min mor ville gerne men kender ikke hendes forældre særlig godt og har ikke deres nummer. Har prøvet at sige til hende hun skal stoppe men vi bliver bare mere og mere sure på mig. Hun har gjort det i 1 måned nu og hvis jeg ikke gør noget så ved jeg ikke hvad der kommer til at ske ???????? hvad skal jeg gøre ??
dreng
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2020-12-29T01:51:17 1
Markus

 Hej.


Det var én af de svære. På den ene side føler du at du er nødt til at hjælpe din veninde. På den anden side kan det være du føler det ville være et brud på tilliden, hvis du fortalte det til hendes forældre. 


Jeg ville starte med at tale med din veninde - hende det drejer sig om. Du siger at du har forsøgt at sige til hende at "hun skal stoppe". Og det er klart at det er noget du har sagt til hende, fordi du fornemmer at det ikke er rigtigt det her. Og det er det heller ikke. Spørgsmålet er om man måske kunne prøve at sige det på en anden måde.


Jeg er sikker på at din veninde et eller andet sted godt ved at det hun har gang i ikke er sundt. Og selvom man måske ikke udadtil viser tegn på at være plaget af det, så er det ikke sjovt at gå rundt og kaste op. Så man kan indlede samtalen med at sige netop det. Prøv med noget i retning af: "Hvordan er det at kaste op så tit"? Prøv også at vis over for hende at du ikke bare er interesseret i at tage det her med at kaste op fra hende. Spørg ind til hvorfor det er hun gør det. 


Det kan også være hun slet ikke vil tale om det, og at jeres venskab ender med at tage skade. Hvis det kommer så vidt, så må du og din mor tage kontakt til hendes forældre, så de kan tage kontakt til en læge. 


Noget du kan nævne, når du taler med hende, din veninde, er at du føler du, fordi du er en god ven, bliver nødt til at gøre noget ved det her. Så kan det være op til hende om hun selv vil fortælle det eller ej. Det er ikke sundt for kroppen at kaste op så tit, og uanset hvad det bagvedliggende problem er, så er opkast højest sandsynligt ikke noget der løser det på den lange bane. Det her er også alt sammen ting du kan sige til hende. 


Håber det opklarede det lidt. Ellers skriver du bare igen.


mvh MarkusVær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd"

- Anonym