Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2021-01-09T12:58:51: 1

Brevkassespørgsmål

Flertallet?

Indsendt af pige16 år


Hej, jeg er en pige på 16 år som er her til sommer afslutter 9. klasse. 

Her for godt 2 måneder siden i starten af november sluttede mit 1-2 års venskab med min allerbeste veninde. Jeg ved godt 1-2 år ikke lyder af meget, men jeg har været uafhængig af hende i de år og elsker/elskede hende virkelig. 

Jeg er den type i klassen som har det godt med alle. Jeg får altid af vide at jeg er en humørspreder og en af de få i klassen som kan snakke med alle. Selvfølgelig har jeg mine favoritter, men jeg kan pisse godt lide alle i min klasse. 

I august (godt 4-5 måneder siden) begyndte både pigerne og drengene i klassen og danne grupper. Jeg stod i begge grupper i og med at jeg kunne med alle, men min bedste veninde stod ikke i nogen af grupperne. Jeg valgte hende frem for de andre hvilket jeg stadig er i tvivl om var det rigtige. Det resulterede i at jeg mistede rigtig mange tætte venskaber i klassen. 

I en periode var min bedste veninde syg (2 uger) og der kunne jeg for alvor mærke at jeg ikke længere havde det bånd til de andre som før. De fortalte mig at de gerne ville være sammen med mig når min bedste veninde ikke var der, men ikke når hun var der - netop fordi hun kan til tider været ret hurtig til at dømme folks udseende og tale ned til dem. Jeg begyndte selvfølgelig at tænke over det, men holdte det stadig for mig selv.

Jeg blev tætte med en anden pige fra min klasse og jeg besluttede derfor at holde afstand til min bedste veninde. Hun kunne selvfølgelig mærke på mig at der var noget galt og hun fortjente at vide hvorfor jeg havde holdt mig på afstand. Så jeg fortalte at jeg havde bidt mærke i at mit forhold til klassen ikke længere var det samme og jeg derfor prøvede at være mere sammen med dem alle sammen i stedet for kun hende. 

Jeg var egentlig glad og ret stolt af mig selv at jeg turde vælge hende fra, men jeg er virkelig kommet i tvivl om det var det rigtige. Jeg savner hende og jeg kan tydeligt mærke jeg ikke har den person jeg føler jeg kan skrive med når alting falder fra hinanden. 

Jeg er blevet mere glad og er sammen med flere forskellige mennesker i min fritid, men jeg føler alligevel jeg mangler hende. 

Jeg ved at hvis vi begynder at blive tætte igen så falder mit forhold til dem i min klasse på jorden og jeg ved ikke om det er det værd?

Jeg skal på efterskole efter sommerferien (årgang 21/22) og jeg er i tvivl om jeg bare burde fortsætte nu og bide tænderne sammen og så lad resten af året gå hurtigt eller om jeg burde opsøge kontakten med hende igen. Alt det her Covid19 gør mig også bare ekstra ked af det og en følelse af at være alene.

Håber i kan se hvor svært jeg har det med at skulle vælge side og håber på nogen har et forslag til en løsning, eller hvad du evt. ville have gjort.

Venlig Hilsen ...

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-01-10T07:34:37 1
Sophie

 Kære dig

Jeg kan sagtens forstå at du oplever at stå i en svær situation. Jeg vil prøve at vejlede dig ud fra hvad jeg ville have gjort, samt hvad jeg har af erfaringer. 

Først og fremmest så er det virkelig flot, at du har valgt at være ærlig over for din veninde. Dernæst bider jeg mærke i at du skriver, at du er mere glad nu, hvor du snakker med alle, men at du savner hende. Det kan jeg godt forstå! Jeg gjorde det samme under min uddannelse, at jeg blev en del af en gruppe, hvor jeg pludselig efter 3 år trak mig fra gruppen, og så havde jeg ikke rigtig andre i klassen. Det var en forfærdelig følelse, og jeg fortryder sådan at jeg knyttede mig så tæt til den gruppe og at jeg ikke bare var venner med alle. Jeg tænker derfor at det bedste ville være, hvis du kunne beholde både venskabet til din bedste veninde samtidig med du snakker med resten af klassen? måske du kan se hende igen, fortælle hende hvor meget du savner hende, men samtidig også sige at du gerne vil have jeres forhold er mere løst omkring, at der også skal være plads til andre venskaber? Det kan være hun også har haft tid til at tænke over, at hun gerne vil være mindre dømmende overfor de andre. 

Du skal snart på efterskole, mega fedt! - her får du helt sikkert også en masse nye venner, og det kan være du kan bibeholde venskabet til din veninde her også!

Jeg synes du skal fokusere på hvad gør dig glad nu og her, samt tænke på, hvad ville du ønske din veninde gjorde, hvis du var i hendes sko. Kan du inkludere hende med de andre? måske sige til de andre at hun ikke skal være udenfor? 

Jeg ved ikke om du kan bruge mine råd. Jeg synes du skal vælge det som gør dig mest glad, og det lyder umiddelbart til at være det hvor du snakker med alle. 

Du skal være velkommen til at skrive igen! 


Kærlig hilsen, Sophie :) 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym