Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2021-01-27T21:02:50: 2

Brevkassespørgsmål

Problemer

Indsendt af pige13 år


Hey.

Min mor snakker altid ondt om min bedste ven og siger jeg bare gøre som hende osv men hvad skal jeg gøre.

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-01-30T11:09:05 1
Lotte

Kære du

Det må være hårdt, at din mor ikke kan lide din bedste ven. Det er heller ikke så rart, hvis hun går og taler dårligt og ondt om din ven.

Jeg kan godt forstå, at det må være svært at vide, hvad du skal gøre. Ved du hvorfor, at din mor ikke kan lide din bedste ven? Du nævner, at hun mener, at du bare gør, som din ven siger. Det kan være, at din mor oplever, at du ikke får lov til at bestemme noget, når du er sammen med din bedste ven eller at du ikke må have en mening om ting. Det er lidt svært for mig lige at sige, hvad der helt præcis er grunden til, at hun taler så dårligt om din bedste ven.

Uanset hvad, så er det vigtigste, at det er et venskab, som du er glad for og som har betydning for dig. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får sagt til din mor, at det er din bedste ven og at du har det godt, når du er sammen med hende. Jeg tror også, at det er vigtigt, at det bliver sagt stille og roligt, mens det blot er jer to alene, og hvor I måske sidder ned ved et bord og snakker. Det kan måske komme til at blive lidt negativt, hvis man får det sagt i vrede eller frustration, når de mor igen siger noget dårligt om jeres venskab. Det kan måske derfor være en hjælp at tage den på forhånd, hvis man kan sige det sådan, men hvor du kommer til din mor, inden hun siger noget dårligt om din bedste ven igen. 

Det kan være, at hun måske lettere kan forstå, hvor vigtigt venskabet er for dig, hvis du kommer til din mor og fortæller hende, hvad du har på hjerte. Jeg synes også, at det vil være godt, hvis du kan fortælle din mor, at det gør dig ked af det, at hun taler dårligt om din bedste ven. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp. 

Kærlige hilsner fra

Lotte

2021-01-31T10:57:26 1
Marissa

Hej, 

Jeg er ked af at høre, at din mor er negativ stemt overfor din ven. Det er aldrig nemt, når to personer i ens liv ikke kan sammen, og jeg kan godt forstå, at det er hårdt, når det ovenikøbet er mellem din mor og din bedste ven. Jeg tror måske, at det bedste du kan gøre i sådan en situation er at sige fra overfor din mor. Kort og godt at fortælle hende, hvad det gør ved dig, når hun siger dårlige ting om din ven. Gør det dig vred, ked af det, frustreret, utilpas så er det et godt første skridt at informerer din mor om det. Jeg kender selvfølgelig ikke detaljerne af situationen eller af dit venskab, men det kan selvfølgelig være, at din mors modvilje mod din ven opstår, fordi hun er bekymret for, at din ven måske har en dårlig indflydelse på dig og derfor kan komme til at bringe dig i problemer. Men selv hvis det er tilfældet, så lyder det til, at det ville være bedre, hvis hun prøvede at formulere det på en anden måde, så du ikke skal bebyrdes med at høre hende sige alt for dårlige ting om en, du holder af. 

Så det bedste råd jeg kan give i dit tilfælde er nok som første skridt at prøve at få fortalt din mor, at det gør dig vred eller ked af det eller ubehageligt tilpas, når hun siger negative ting om din ven. Du kan sige det til hende ansigt til ansigt eller eventuelt skrive det ned til hende, hvis det føles nemmere. Derudover kan du måske, hvis du føler for det, sige til din mor, at hvis hun absolut skal udtrykke sin modvilje ift. din ven, så har du brug for, at hun i det mindste gør det på en måde, der mere udtrykker hendes bekymring for dig og ikke hendes negativitet mod din ven. 

Uanset hvad du vælger at gøre, så håber jeg i hvert fald, at du finder ud af det med din mor. Og du må endelig skrive igen, hvis du får lyst til det. 

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym