Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-01-27T21:02:50: 2

Brevkassespørgsmål

Problemer

Indsendt af pige13 år


Hey.

Min mor snakker altid ondt om min bedste ven og siger jeg bare gøre som hende osv men hvad skal jeg gøre.

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-01-30T11:09:05 1
Lotte

Kære du

Det må være hårdt, at din mor ikke kan lide din bedste ven. Det er heller ikke så rart, hvis hun går og taler dårligt og ondt om din ven.

Jeg kan godt forstå, at det må være svært at vide, hvad du skal gøre. Ved du hvorfor, at din mor ikke kan lide din bedste ven? Du nævner, at hun mener, at du bare gør, som din ven siger. Det kan være, at din mor oplever, at du ikke får lov til at bestemme noget, når du er sammen med din bedste ven eller at du ikke må have en mening om ting. Det er lidt svært for mig lige at sige, hvad der helt præcis er grunden til, at hun taler så dårligt om din bedste ven.

Uanset hvad, så er det vigtigste, at det er et venskab, som du er glad for og som har betydning for dig. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får sagt til din mor, at det er din bedste ven og at du har det godt, når du er sammen med hende. Jeg tror også, at det er vigtigt, at det bliver sagt stille og roligt, mens det blot er jer to alene, og hvor I måske sidder ned ved et bord og snakker. Det kan måske komme til at blive lidt negativt, hvis man får det sagt i vrede eller frustration, når de mor igen siger noget dårligt om jeres venskab. Det kan måske derfor være en hjælp at tage den på forhånd, hvis man kan sige det sådan, men hvor du kommer til din mor, inden hun siger noget dårligt om din bedste ven igen. 

Det kan være, at hun måske lettere kan forstå, hvor vigtigt venskabet er for dig, hvis du kommer til din mor og fortæller hende, hvad du har på hjerte. Jeg synes også, at det vil være godt, hvis du kan fortælle din mor, at det gør dig ked af det, at hun taler dårligt om din bedste ven. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp. 

Kærlige hilsner fra

Lotte

2021-01-31T10:57:26 1
Marissa

Hej, 

Jeg er ked af at høre, at din mor er negativ stemt overfor din ven. Det er aldrig nemt, når to personer i ens liv ikke kan sammen, og jeg kan godt forstå, at det er hårdt, når det ovenikøbet er mellem din mor og din bedste ven. Jeg tror måske, at det bedste du kan gøre i sådan en situation er at sige fra overfor din mor. Kort og godt at fortælle hende, hvad det gør ved dig, når hun siger dårlige ting om din ven. Gør det dig vred, ked af det, frustreret, utilpas så er det et godt første skridt at informerer din mor om det. Jeg kender selvfølgelig ikke detaljerne af situationen eller af dit venskab, men det kan selvfølgelig være, at din mors modvilje mod din ven opstår, fordi hun er bekymret for, at din ven måske har en dårlig indflydelse på dig og derfor kan komme til at bringe dig i problemer. Men selv hvis det er tilfældet, så lyder det til, at det ville være bedre, hvis hun prøvede at formulere det på en anden måde, så du ikke skal bebyrdes med at høre hende sige alt for dårlige ting om en, du holder af. 

Så det bedste råd jeg kan give i dit tilfælde er nok som første skridt at prøve at få fortalt din mor, at det gør dig vred eller ked af det eller ubehageligt tilpas, når hun siger negative ting om din ven. Du kan sige det til hende ansigt til ansigt eller eventuelt skrive det ned til hende, hvis det føles nemmere. Derudover kan du måske, hvis du føler for det, sige til din mor, at hvis hun absolut skal udtrykke sin modvilje ift. din ven, så har du brug for, at hun i det mindste gør det på en måde, der mere udtrykker hendes bekymring for dig og ikke hendes negativitet mod din ven. 

Uanset hvad du vælger at gøre, så håber jeg i hvert fald, at du finder ud af det med din mor. Og du må endelig skrive igen, hvis du får lyst til det. 

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

En af mine venner er det, som jeg vil kalde deprimeret.

Hej UngzoneJeg har en af mine gode venner, som har det rigtigt dårligt. Han er 15 år. Jeg har før...

Er jeg en dårlig ven?

Jeg har den her ven, de er trans og bruger de/dem pronomen. Vi har været venner i et stykke tid, vi...

Jeg har det ikke godt

Hej,Sidste år var jeg på efterskole, hvor jeg virkelig oplevede hvordan det er at have det godt. J...

Hvad gør man nu

Hej ungzoneMin veninde og jeg har lavet meget ballade og nu må vi ik være sammen..  Vi forlad...

Jeg fuckede op

Jeg lavede en prank på en af mine venner, som de så overhovedet ikke syntes var sjov. Det var på ...

bliver de sure på mig

hej jeg er en pige på 13 år. Jeg er med i en venne gruppe på fire og jeg elsker at være sammen m...

Er jeg 3. hjul?

Vi er tre veninder der altid har lavet meget sammen. Her på det seneste har de andre to været såd...

Hvordan hjælper jeg min veninde?

Jeg har en veninde, som lige er startet på handelsskolen, hvor jeg lige har afsluttet. Hun går på...

Blive bedre til at snakke med drenge.

Hey! Jeg er en pige på 15 år, som lige om lidt skal starte på efterskole. Og jeg vil rigtig gerne...

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym