Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-02-10T22:38:55: 1

Brevkassespørgsmål

Føler mig udenfor

Indsendt af pige12 år


Hej er en pige på 12 år 

Nu hvor vi er blev sent hjem så skal vi jo være online og det er ikke særlig sjovt når alle de andre de skriver til hinanden men jeg er ikke typen der skrive til de andre. Og så er der også det problem at jeg ikke må få Snapchat eller andre sociale medier. Og det er mest der de andre skriver sammen eller snapper sammen og jeg føler mig udenfor når de andre lige ser noget sjovt i mens vi arbejder og så sender det til alle andre uden så meget som at sige at de ikke sender det til mig og det gør at jeg føler mig overset og bare en der er der for at lave tingene for dem men det er ikke det jeg vil. Jeg ved bare at jeg ikke må få nogle sociale medier for mine forældre før jeg blive 13 og der går stadig noget tid til jeg kan bare ikke vente 

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-02-15T02:49:17 2
Markus

 Hej

Hvis jeg forstår det du skriver rigtigt, så giver dine forældre dig ikke lov til at bruge sociale medier før du fylder 13. Men du må godt sms'e. Til gengæld, siger du, er du ikke typen, der skriver.

Er der en i klassen, du er særligt gode venner med? Selvom du ikke er typen, der skriver nu, kunne du jo blive det. Du kunne starte med at skrive til en person i klassen, du føler dig tryg ved. Og hvis du synes, det er for akavet bare at skrive "hej", kunne du komme med en lille hvis løgn og skrive at der er et eller anden i forhold til skolen eller lektier som du har et spørgsmål omkring. 

Hvis du generelt savner selskab kunne du også Zoome med en god ven nogle af dagene. Igen er der selvfølgelig chancen for at det bliver akavet at man zoomer "bare for at snakke". Man kunne gør det at man så en film sammen; Sørgede for at starte filmen på samme tidspunkt og så tale med hinanden på Zoom undervejs. 

Når du og de andre arbejder, og der er én der sender noget sjovt, tror jeg heller ikke de andre ville synes det var mærkeligt, hvis du hurtigt lige spørger, hvad de griner af. Det kan selvfølgelig virke lidt aggressivt at sige "Hvad er det, der er så sjovt!" Men et lille "Hvasså" eller "Hvad sker der?" tror jeg ikke skader. 

Du siger at du har svært ved at vente til du får lov af dine forældre til at bruge sociale medier. Det kan jeg godt forstå er svært at vente på. Især når det lige pludselig med pandemien har fået en større rolle end før. Men uanset hvordan det ender med at gå med sociale medier, så husk på at det på et tidspunkt også bliver muligt at se dine venner i kødet igen. 

Håber det opklarede noget. Ellers skriver du bare til os igen. 

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym