Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2021-02-23T12:28:38: 1

Brevkassespørgsmål

Alle mine bedste venner flytter

Indsendt af pige13 år


hej:

min bedste veninder flytter skole fordi hun er for klog. Jeg kommer til at føle mig meget ensom når hun flytter. udover det flytter en af min andre rigtig god venner på efterskole. hende snakker jeg rigtig godt sammen med og er den eneste i klassen som jeg kan snakke om alt med. efter sommer ferien flytter halvdelen af pigerne i min klasse og der er kun mig og 3 andre piger tilbage. jeg snakker ikke så meget med andre end en af dem og føler ikke jeg vil vende tilbage til en hverdag uden mine to bedste veninder. 

hvad skal jeg gøre

kh L

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-02-28T01:39:34 1
Lotte

Kære L

Jeg kan godt forstå, at det må være en rigtig hård situation, du er i.

Det er aldrig sjovt, når ens veje skilles og man skal undvære sine bedste veninder. Desværre lyder det ikke til at være en situation, som du kan gøre så meget ved - det er nogle beslutninger, der er taget og det er selvfølgelig rigtigt svært at være i, når det betyder, at man ikke længere er tæt på de veninder, man er tryggest ved.

Jeg vil holde fast i, at når I er gode veninder nu, så skal I også nok blive ved med at være veninder, selvom I ikke går i klasse sammen. Det er vigtigt at holde kontakten med dine bedste veninder. På den måde kan du måske også opleve, at du ikke mister dem, men at det mere betyder, at tingene ændrer sig og at du skal vænne dig til en ny hverdag.

Jeg tror desværre ikke jeg kan give dig en løsning, som du måske tænker vil være god eller gøre situationen bedre. Sommetider vil man opleve sådan noget her, hvor det ikke er muligt at ændre situationen. Man kan prøve at få det bedste ud af det og måske prøve at se på, hvad det kan give af gode nye ting. 

Derudover lyder det til, at der generelt sker større ændringer i din klasse efter sommerferien. Der er flere piger, der forlader klassen og I vil være fire piger tilbage. Det kan også betyde, at der er mulighed for at lave nye venskaber og på en måde starte på en frisk. Det kan være, at du lettere kommer til at kende de andre to piger, som du lige nu ikke snakker så meget med. Det kan også være, at du bliver endnu bedre veninder med hende, som du allerede snakker med. Hun kan måske blive en ny god veninde, som kan give dig lyst til at komme i skole efter sommerferien også. 

Her til sidst vil jeg også anbefale, at du snakker med voksen om de her tanker og følelser. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det over, at dine bedste veninder ikke længere skal gå i din klasse. Det kan derfor være rigtig vigtigt at få det sagt højt og få delt dine tanker med en, som du er tryg ved. Det kan fx være en af dine forældre eller din klasselærer.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym