Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-04-04T23:56:03: 2

Brevkassespørgsmål

jalousi

Indsendt af pige16 år


hej brevkasse

jeg er en pige på 16, der går i 1g. inden jeg startede på gymnasiet gik jeg i folkskoleklasse med min veninde (lad os kalde hende ulla) Ulla og jeg var bedste venner, og vi var i en gruppe af 5 piger. vi kom godt ud af det med hinanden, og jeg snakkede lige godt med dem alle. ud af alle 5 piger var der kun 2 af os der skulle på gym. Nemlig ulla og jeg. Vi kommer i hver vores klasse, og hun har det rigtig dårligt i sin klasse, samtidigt med at jeg er fået en rigtig god vennegruppe som jeg var glad for. I min nye klasse går en gammel veninde jeg har kendt fra børnehave til 6 klasse (lad os kalde hende helle) helle og jeg har før i tiden været rigtig gode venner, men efter vi fik nye klasser i 6. voksede vi fra hinanden- lige indtil vi kom i klasse sammen igen på gym. Vi blev tætte igen, på meget kort tid. Og samtidigt med jeg blev tættere med helle, jo mindre tæt var jeg også med ulla. Helle og ulla snakkede ikke sammen overhovedet, kun gennem mig. Men da der går lidt tid, og ulla og jeg begynder at snakke sammen mere igen, begynder helle og ulla også at snakke mere sammen. Jeg forslår selv flere gange om vi ik alle 3 skal være sammen, fordi jeg elsker dem begge og det er mine 2 bedste veninder! men pludselig begynder jeg at synes helle fortæller meget til ulla og omvendt. Jeg siger faktisk også til Helle at jeg er bange for de skal blive for tætte, fordi jeg ik vil holdes udenfor, men helle siger til mig at hun ikke snakker godt med ulla, og det engang imellem kan være lidt akavet. 


Ulla går i en dårlig klasse (siger hun selv) og hun kan kun være sammen med 2 andre piger, fordi de andre er for mærkelige. hun siger netop at hun ikke kan holde ud at være sammen med de 2 andre piger fordi det er svært at være 3, men så undrer det mig inderligt at hun er begyndt at være så meget sammen med Helle og jeg?! Ulla har været med til mange af vores klassefester og hun har snakket lidt med andre fra vores klasse. 


Problemet er at jeg er ekstremt jaloux. Ulla og helle er begyndt at være sammen alene og hver gang jeg ser det får jeg en klump i maven. jeg kan ikke holde ud at være sammen alle 3. Jeg føler mig mest skuffet over helle, da jeg føler vi er meget tættere. Men helle vil altid gerne holde sig neutral og er totalt konfliktsky. Helle har en kæreste som er gode venner med en som Ulla har noget med. derfor er de alle 4 nogle gange sammen. hvilket virkelig også kan gøre mig jaloux. 

jeg føler mig så vred og svigtet af mine 2 bedste veninder, men føler allermest had og vrede til Ulla. jeg ved ikke om jeg skal tage afstand fra ulla og helle og være mere sammen med de andre piger fra min gruppe, som jeg i øvrigt også kommer rigtig godt ud af det med? jeg har tit gjort nogle onde ting mode ulla for at få hende til at føle sig udenfor og for at se hende lide. men hver gang jeg tænker eller overvejer at gøre det mod helle kan jeg ikke. hjælpmig hvad skal jeg gøre. har mest lyst til bare at efterlade de 2 så de kan blive gode venner og så kan jeg snakke med de andre piger. føler mig virkelig svigtet af især helle, men bestemt også ulla

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-04-07T04:28:10 2
Julie

 Hejsa!

Først og fremmest vil jeg sige tak for at du skriver herind. Selvom det kan være rigtig svært at acceptere, at man er jaloux, er det en meget naturlig følelse og jeg er helt sikker på, at de fleste andre har oplevet situationer, hvor de har følt sig jaloux, og derfor kan relatere meget til den situation, du beskriver.

For mig lyder det som til, at du frygter at miste dine veninder - eller måske blot frygter, at det venskab, som du har haft med dem hver især indtil nu, ændrer sig, fordi de også er blevet gode veninder med hinanden. Jeg tror, at det er enormt vigtigt, at du "åbner op" for disse følelser og prøver at forstå, hvorfor du føler som du gør. Måske er det nogle usikkerheder omkring dig selv, der gør, at du føler dig jaloux? 
Så snart du har fundet ud af, hvorfor du har disse følelser af jalousi, er det meget nemmere at arbejde med. Derudover tænker jeg også, at det kunne være godt for dig at snakke med nogle om det, så det ikke blot bliver en negativ følelse, som ophober sig indeni dig. Hvis du har mod på det, kunne det nok være rigtig godt at snakke med dine to veninder og fortælle dem hvordan du har det. De ved sikkert ikke, at du er vred og ked af det, og måske kan det vise sig at være den nemmeste og bedste løsning på problemet. Hvis ikke det lige skal være de to, så måske nogle andre, du stoler på, der kan måske kan hjælpe dig med at få det bedre med hele denne situation. 

Selvom det måske i øjeblikket kan føles godt at såre den ene af dine veninder og få hende til at føle sig udenfor, tror jeg ikke, at det er en god løsning på den lange bane. Jeg tror desværre ikke, at du får det bedre af den grund - tværtimod kan det måske ende med at gøre det hele værre og du kan ende med at miste dem begge.

Jeg håber, at mine tanker omkring hele situationen er til hjælp. Ellers skal du endelig bare skrive til os igen!

De bedste hilsner Julie :-)
 

2021-04-07T11:05:42 1
Veenuha

Hej med dig

Jeg får en fornemmelse af at din jalousi er et udtryk for, at du er bange for at miste den ene veninde til den anden og blive holdt udenfor. Du kan forsøge at fortælle dem, at du gerne vil have, at I alle 3 tilbringer mere tid sammen. Det kan også være, at de bare gerne vil lære hinanden at kende og det ikke nødvendigvis betyder at du bliver erstattet. Det er meget normalt at have flere veninder og man behøver  ikke altid at være en del af en gruppe for at skabe gode relationer. Dog mener jeg, at det er uhensigtmæssigt, at du gerne vil have at de skal lide. På den måde gør du nemlig det modsatte, du giver dem nemlig en grund til, hvorfor du ikke skal være en del af deres gruppe, da en god veninde ikke ville ønske sine veninder noget ondt. Derfor er det vigtig, at din jalousi ikke ændrer sig til had og grusomme handlinger, men at du forsøger at tage initiativet til at bringe gruppen sammen. Hvis dette ikke er muligt og de ikke har lyst, kan du se dem individuelt og også fokusere mere på dine andre veninder. 

Jeg håber at det giver mening for dig og ellers er du velkommen til at skrive igen

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym