Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-08-18T16:10:42: 1

Brevkassespørgsmål

Hvordan hjælper jeg min veninde?

Indsendt af pige17 år


Jeg har en veninde, som lige er startet på handelsskolen, hvor jeg lige har afsluttet. Hun går på den samme uddannelse som jeg gjorde. Sagen er den, at hun havde en bedste veninde hjemmefra, som hun skulle i klasse med. Men hun valgte dsv at flytte skole. Så lige nu er hun alene, og føler ikke at hun har nogen at snakke med i sin klasse. De er 5 piger i klassen, men de 4 andre er som slyngveninder og hun føler ikke at hun passer ind sammen med dem. Hver dag når hun kommer hjem fra skole, er hun mega ked af det, og har ikke lysten til at tage i skole. Hun snakkede med hendes kontaktlærer i dag og spurgte om hun måtte komme ind i en anden klasse. Men hendes lærer sagde at hun skulle se det an, og se om det ville fungere. Men hun er så såret, at hun ikke kan koncentrere sig i skolen. Hun sidder alene hver dag, og har ingen at snakke med. Hvad synes i jeg skal gøre? Jeg kender hendes lærer, da jeg havde ham sidste år. Så ville prøve at snakke med ham om det. Men ved ikke hvad jeg skal sige til ham? 

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-08-22T05:31:12 1
Marissa

Hej,

Det lyder til, at din veninde har det meget hårdt, og det er helt forståeligt, at hendes lyst til at tage i skole bliver meget påvirket af det. Hun er meget heldigt, at hun har en veninde som dig, der er der for hende og som i så høj grad gerne vil hjælpe hende. Jeg er ikke i tvivl om, at det er en stor trøst for hende at have dig i hendes liv.

Det med at få venner på en ny uddannelse eller job eller anden livssituation med nye mennesker kan være svær, og det er forskelligt for alle mennesker. Det kan være at lidt mere tid sammen dem i klassen ville kunne gøre, at din veninde bliver lidt mere bekendt med dem, og de dermed kan blive lidt tættere. Nogle gange kan det godt tage sin tid med den slags, og mange gange kan man finde nye venner på måde, som man mindst venter det. 

Men hvis din veninde er overbevist om, at der ikke er stor mulighed for at kunne blive gladere for eller tættere med pigegruppen, og at det, der bedst ville kunne hjælpe hende er at skifte klasse, så kan det være, at du kan opmuntre hende til at gå til læreren igen. Hvis hun står fast overfor ham og er meget ærlig med, hvor hårdt hun har det, og fortæller at det endda påvirker hende fagligt, så kan det være, at han vil tage det mere alvorligt.

Du kan selvfølgelig også godt selv prøve at tage kontakt til læreren, som du selv foreslår. Eller du kan endda prøve at tage med din veninde til en samtale med ham, for så har hun både opbakning fra dig, og han kan høre om situationen fra en person, der ser det udefra. Hvis du havde et godt lærer-elev forhold med ham, så kan det være, at han vil lytte til dig. Så kan du forsøge at fortælle ham, at du ser, hvor påvirket din veninde er af situationen, og at du er bekymret for både hendes sociale liv i skolen og hendes indlæring. 

I sidste ende er det en vigtig ting, at man føler sig så godt tilpas i sit uddannelsesmiljø som muligt, især så man får så meget ud af undervisningen, som man kan. Hvis læreren gør modstand, så kan din veninde/du/I prøve at spørge ham, hvorfor han ikke er villig til at lade hende skifte klasse og til sidst spørge ham, om hans grund er vigtigere end hendes mentale sundhed i løbet af hendes uddannelse.

Jeg håber mit svar kan være til en smule hjælp, og at din veninde finder en løsning, som kan give hende en rarere skoletid. Du må meget gerne skrive ind igen hvis du får brug for det :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym