Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2021-09-16T16:59:20: 1

Brevkassespørgsmål

bliver de sure på mig

Indsendt af pige11 år


hej jeg er en pige på 13 år. Jeg er med i en venne gruppe på fire og jeg elsker at være sammen med dem. Men jeg vil også gerne være sammen med min kæreste og min andre gode venner fra min sport. Men jeg føler bare de bliver sure på mig hver gang jeg gør det fordi det startede faktisk med at vi var fem i gruppen men så var hun ikke så meget sammen med os og så smed de andre hende ud ( hende vil jeg også gerne være sammen med en gang imellem ) hvad skal jeg gøre

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-09-19T01:01:36 1
Marissa

Hej med dig,

Det kan være udfordrende, at der ikke er flere timer i døgnet, når man har mange mennesker i sit liv, som man gerne vil tilbringe tid med. Jeg kan godt forstå, at det er en lidt svær situation at stå i, hvis man føler, at der er et pres på, at man skal vælge. 

Det er aldrig til at vide helt præcis, hvad folk tænker, eller hvordan de vil reagere. Derfor kan det være, at du kunne prøve at snakke med dem om dine tanker, så du kan få lidt mere indsigt i, om de egentlig har nogle problemer med dig. Du kan f.eks. skrive til dem eller snakke ansigt til ansigt, måske med en af dem ad gangen. På den måde kan du fortælle dem, at du håber de ikke er sure på dig over, at du også tilbringer tid sammen med andre, og at du på ingen måde ønsker at miste dem som venner. Så kan du via sådan en samtale måske lidt nemmere finde frem til, hvad de går og tænker. 

Hvis de dog virkelig er sure på dig over, at du bruger tid med andre eller de senere hen bliver det, så er det måske et tegn på, at de ikke nødvendigvis er de bedste venner for dig. Selvom man absolut godt kan blive jaloux når ens venner bruger meget tid på andre, så skal man stadig vise, at man er en god ven ved at være forstående eller sige det til dem, hvis man bliver såret. Det er ligeledes op til dine venner at fortælle dig, hvis de bliver såret over, at de måske føler, at du vælger dem fra. På begge sider af et venskab har man et ansvar for at kommunikere med hinanden og snakke om tingene, selvom det kan være svært. Så derfor kan du prøve at åbne op for kommunikationen ved at række ud først og starte en samtale om emnet, og så kan man håbe, at de vil være med til at dele deres tanker og følelser med dig. 

I sidste ende er man bare nogle gange nødt til at acceptere, at ens venner har andre ting i deres liv, som de bruger deres tid på og at man godt kan blive lidt misundelig på det. Det er dine venner også nødt til at acceptere i forhold til dig, hvis de vil vise at de er nogle gode venner. Man kan selvfølgelig altid prøve snakke om tingene og forsikre hinanden om, at man stadig holder af og ikke vil miste hinanden, og det kan du eventuelt prøve at gøre med dine venner. 

Jeg håber mit svar måske kan hjælpe dig lidt på vej og at du finde en løsning med dine venner. Uanset hvad, så er det jo egentlig bare dejligt at vide, at du har så mange forskellige mennesker i dit liv, som du gerne vil bruge din tid med. 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym