Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-12-13T23:35:20: 1

Brevkassespørgsmål

Alkohol og det sociale i gymnasiet

Indsendt af pige18 år


Hej. 


Jeg er en pige på 18 år og jeg går i 1.g på gymnasie. Ligesom på mange andre gymnasier er der også en hel masse gym fester. Jeg vil rigtig gerne med til festerne for at få alt det sociale, men sagen er bare det, at jeg synes det er rigtig svært til fester… min far er rigtig slem alkoholiker, hvilket har ført til at jeg har fået et helt andet og rigtig stramt forhold til alkohol, som nogle andre måske ikke har. Til gym festerne og forfesterne er der altid en hel del alkohol indblandet, og det synes jeg godt nogle gange kan være lidt svært. Jeg er ikke typen der rigtig drikker - nok mest pga. det forhold jeg har fået til det med alt med min far. 


Jeg er egentlig rigtig glad for min klasse! Og der bliver så tit holdt fester, og jeg vil egentlig rigtig gerne med for fælleskabet… men jeg synes bare det er ekstremt svært at være i når jeg er der, og jeg ender desværre ofte også med at tage ret tidligt hjem. Det er også som om, at det at drikke er blevet lidt en konkurrence, og man skal bare drikke så meget som muligt… så det er også på en måde blevet “pinligt” hvis ikke man drikker. 

Dagen efter en fest snakker alle fra klassen selvfølgelig om den fede fest de har været til, og det lyder jo bare som om de har haft den fedeste aften og de snakker om hvor fulde osv. de har været - og der kan jeg godt mærke jeg begynder at føle mig uden for fælleskabet, da jeg jo ikke har mulighed for at være en del af samtalen…


Så jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gør… jeg vil jo super gerne være en del af fælleskabet, men det meste klassen laver sammen uden for skole er at feste, og det synes jeg bare er svært at være i. De sidste par fester har jeg været med til, men jeg har simpelthen haft det så dårligt efter, og jeg har haft de slemmeste flashbacks. Men spørgsmålet er bare om jeg skal blive ved med at tage med til festerne for fællesskabet, og så bare acceptere de følger der kommer. Eller om jeg helt skal lade være med at tage med, men så mister jeg jo det sociale…

Jeg beklager meget for min meget rodede besked, men det er bare rigtig svært at sætte ord på og svært at formulere… men jeg håber det stadig er lidt forståeligt. 


Hilsen en meget forvirret pige. 

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-12-17T12:37:51 1
Julie

 Hejsa og tak fordi du skriver herind!

Vi har en meget særlig kultur i forhold til alkohol her i Danmark og det kan være rigtig svært at være en del af fester osv, hvor der tit er meget alkohol, hvis man ikke har det samme forhold til alkohol som de fleste andre.
Mit bedste råd til dig er at snakke med nogle fra din klasse om det. Hvis du ikke føler dig tæt nok med dem fra din klasse til at snakke om det endnu, har du måske veninder, der også går på gymnasiet, du kan snakke med om det? Jeg forestiller mig i hvert fald, at det kan hjælpe at tale med nogle om det, så de også er klar over hvordan du har det. Når de er bevidste om det, kan de bedre tage hensyn, så det bliver en god oplevelse for alle at gå til gymnasiefester og andre sociale arrangementer. 

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Burde eller burde jeg ikke skifte skole

Hej jeg er en pige på 12 år jeg skal flytte skole nu her selvom der kun er 2 måneder tilbage af s...

Det føles som om mine venner bruger mig

Hej jeg har brug for hjælp med mine veninder det føles som om de bruger mig de snakker altid dårl...

Jeg føler mig udenfor...

Hej ungzone. Jeg er en 12 snart 13 årig pige der har brug for hjælp.Mig og en pige fra min klasse ...

Hvorfor er jeg lav!?

Hejsa ungzone Jeg er måske ikke lige den højeste pige i verden og det kan mine venner godt li...

Alene

HejEn af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole ...

Jeg er ikke glad sammen med mine venner længere

Hej.Jeg synes det her er virkelig svært at forklare fordi jeg tror ikke at nogen vil kunne forstå ...

Skal jeg tilgive ham?

Hej, jeg var til fest igår sammen med nogle af mine nærmeste drenge venner, senere på aftenen slu...

Fuckede op....

Hejsa :) Jeg lavede en tiktok video, med nogle fra min klasse. Jeg brugte billeder af dem, men ...

En af mine venner er det, som jeg vil kalde deprimeret.

Hej UngzoneJeg har en af mine gode venner, som har det rigtigt dårligt. Han er 15 år. Jeg har før...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym