Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-12-15T01:24:09: 2

Brevkassespørgsmål

Fuckede op....

Indsendt af pige14 år


Hejsa :) 

Jeg lavede en tiktok video, med nogle fra min klasse. Jeg brugte billeder af dem, men det er dem der ligger på vores “elevintra” altså dem som alle kan se og bruge. Denne video blev ikke lagt op nogle steder. Sendte den blot til en ven, fordi den var sjov. Nu sendte han den så videre til hele klassen, en dag hvor jeg ikke var i skole. De gemte så alle sammen videoen. Folk er nu sure på mig... jeg har skrevet undskyld til alle som er med i videoen. Nogle virker stadig sure, og andre er okay med det.... 

er så bange for at de forbliver sure på mig allesammen og aldrig glemmer det. 

Hvad gør jeg?

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2021-12-15T12:42:22 1
Lukas

 Hej med dig,

Øv det lyder som en rigtig træls situation at stå i. Jeg forstår også godt din bekymring, men dine klassekamerater skal nok tilgive dig og glemme situationen igen efter lidt tid.

Det vigtigste du kan gøre er at sige undskyld til dem som var med i videoen, og det har du jo allerede gjort! Derudover er det også vigtigt at du lærer fra situationen. 

Alle kan begå fejl og komme til at såre andre uden at det var intentionen bag ens handlinger. Selvom det ikke var din hensigt med videoen, er der nogle som nu er påvirkede af den, og det må du tage med dig videre i livet, og huske fremover at man kan påvirke andre mennesker ved fx at bruge deres billeder til en tiktok video. 

Hvis der er nogen som stadig er sure over det må du bare sige at du er rigtig ked af at have gjort det, og så er der ikke andet du kan gøre end at se fremad og tilgive dig selv for at have lavet en fejl.

Jeg ved at det føles som om at alle vil være sure på dig og huske det i lang tid, men prøv at tænk på hvor mange ting der sker hele tiden i din klasse og for dine venner. Der kommer nok en ny 'situation' snart som alle kommer til at tænke på eller snakke om. Og så er din tiktok video måske allerede glemt igen.

Med venlig hilsen Lukas.

2021-12-17T12:47:23 1
Julie

 Hejsa!

Jeg kan godt forstå, at nogle er gået hen og er blevet lidt sure - eller kede af - at du har brugt deres billeder uden at spørge om lov først. Selvom billedet kan findes på jeres elevintra og alle har adgang til dem, har dine klassekammerater sikkert ikke selv valgt at der skal være et billede af dem. Jeg forestiller mig, at det er noget skolen har valgt. 
Nu ved jeg ikke, hvilken type video det er, men hvis det er en video, hvor man griner lidt af dem, er det heller ikke super sjovt at være i sådan en video. Dog er det svært at gøre om nu. Jeg tænker, at du bør slette videoen, så den forhåbentlig ikke bliver delt mere. Til en anden gang er det en god idé at spørge om lov før du bruger billeder af dem osv.

Jeg tror bare det er et spørgsmål om tid før dine klassekammerater bliver gode igen og det er rigtig godt at du har sagt undskyld. Da jeg gik i folkeskole havde vi af og til også "problemer" med hvordan man bruger computere og telefoner + billeder, videoer osv., men vi blev næsten altid gode venner igen kort tid efter. 

Jeg håber, at I finder ud af det. Skriv endelig herind igen, hvis du har brug for det!

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Burde eller burde jeg ikke skifte skole

Hej jeg er en pige på 12 år jeg skal flytte skole nu her selvom der kun er 2 måneder tilbage af s...

Det føles som om mine venner bruger mig

Hej jeg har brug for hjælp med mine veninder det føles som om de bruger mig de snakker altid dårl...

Jeg føler mig udenfor...

Hej ungzone. Jeg er en 12 snart 13 årig pige der har brug for hjælp.Mig og en pige fra min klasse ...

Hvorfor er jeg lav!?

Hejsa ungzone Jeg er måske ikke lige den højeste pige i verden og det kan mine venner godt li...

Alene

HejEn af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole ...

Jeg er ikke glad sammen med mine venner længere

Hej.Jeg synes det her er virkelig svært at forklare fordi jeg tror ikke at nogen vil kunne forstå ...

Skal jeg tilgive ham?

Hej, jeg var til fest igår sammen med nogle af mine nærmeste drenge venner, senere på aftenen slu...

Alkohol og det sociale i gymnasiet

Hej. Jeg er en pige på 18 år og jeg går i 1.g på gymnasie. Ligesom på mange andre gymnasie...

En af mine venner er det, som jeg vil kalde deprimeret.

Hej UngzoneJeg har en af mine gode venner, som har det rigtigt dårligt. Han er 15 år. Jeg har før...

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym