Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-01-07T06:48:16: 2

Brevkassespørgsmål

Alene

Indsendt af pige14 år


Hej

En af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole den 26! Og så er jeg alene i klassen og ved ik hvad jeg skal gøre.

Jeg ved ik hvordan jeg skal prøve og snakke med de andre!

Hvad jeg skal gøre for at folk vil snakke med mig! 

Hjælp!!

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-01-09T10:18:19 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan virkelig godt forstå, at det er hårdt for dig, at dine venner skal til at gå på andre skoler og derfor ikke kan være sammen med dig på samme måde længere. Derfor er det kun godt, at du skriver ind og deler dine tanker og bekymringer.

Selvom det kan føles ekstremt svært at skulle være selv med klassekammerater, som du ikke er så tæt med, så er der sandsynlighed for, at du kan blive glædeligt overrasket af dem. De er måske meget interesseret i at lære dig at kende og blive tættere med dig uden, at du ved det. 

Der er desværre ikke nogen "rigtig" måde at skabe nye venskaber på, men en god ting man kan gøre, når man skal prøve at blive tættere med nogen, er at prøve at søge dem. F.eks. kan du prøve at spørge dem, om de vil arbejde sammen til noget gruppearbejde, enten når det er store projekter eller bare nogle små omgange gruppearbejde. Eller du kan søge dem i frikvartererne og spørge, om du må være med til, hvad end de laver (selv hvis det bare er at spørge, om du må hænge ud sammen med dem, når de sidder og snakker). 

Pointen er nemlig at lade dem vide, at du gerne vil inkluderes af dem, og at du gerne vil lære dem bedre at kende. For hvis de får følelsen af, at du gerne vil være omkring dem, så er der langt større sandsynlighed for, at de også får lysten til at have dig med. For de kan nemlig også føle sig tilbageholdende eller endda generte i forhold til at gå til dig, så det kunne være super fedt, hvis du kunne tage nogle af de første små skridt og vise dem, at du gerne vil blive mere venskabelig med dem. Det kan være så simpelt som at spørge "Må jeg arbejde sammen med jer?" eller "Må jeg hænge ud sammen med jer i frikvarteret?". Og selvom det kan føles virkelig skrækindjagende at tage det første skridt, og du måske skal presse dig selv til at gøre det, så vil du takke dig selv senere for at have gjort det.

Hvis du så ender med f.eks. at sidde med dem i frikvartererne, så kan det være en hjælpende ting at vise dem, at du er interesseret i dem. Det kan du f.eks. gøre ved at stille dem spørgsmål. Enten stille uddybende spørgsmål til noget de allerede sidder og fortæller eller helt nye spørgsmål som f.eks. om de skal lave eller har lavet noget specielt i weekenden, om de synes lektierne til i dag var svære, om de håber der kommer mere sne på et tidspunkt? Alle sådan nogle slags hverdagssnak-spørgsmål kan være gode til at skabe en forbindelse med dem. For de fleste mennesker elsker nemlig at føle sig interessante, og det sker f.eks. når man via spørgsmål opfordrer dem til at fortælle om dem selv eller deres tanker/følelser. Selv hvis det bare er ift. hvilke planer de har i weekenden.

Jeg håber mit råd giver mening og kan være til en smule hjælp. Du må endelig skrive ind igen, hvis det ikke helt var det, du havde brug for, eller hvis du har noget andet på hjertet :) 

Med venlig hilsen,

Marissa
2022-01-10T12:48:22 1
Zickan

Kære pige på 14 år

Et kæmpe kram i din retning. Du lyder som en super sød pige, der holder meget af sine venner. Derfor forstår jeg godt, at du vil føle dig lidt alene, når to af dem rykker videre. Det er ikke sjældent, at der opstår grupper i klasser, og så er det selvfølgelig rigtig øv, når dem fra ens egen gruppe, rykker til en anden klasse eller skole. 

Jeg ved selvfølgelig ikke, om det bliver sådan - men måske, man kan forestille sig, at det bliver både lettere for dig og for de andre i din klasse at være sammen, når du ikke har de to andre at gå sammen med?

Du er helt sikkert en rigtig god ven - det har de andre fra klassen måske en større mulighed for at opdage nu?

Det kan godt tage til at skabe sig et nyt fællesskab, især når man allerhelst ville blive sammen med sine to gode venner. Jeg håber, at nogle af de andre i din klasse vil opdage, at de faktisk har flere ting til fælles med dig, end de lige har troet. Hvad kan vi gøre, for at de opdager det?

Du kan måske kigge lidt efter, om I kan samles om nogle sjove og spændende ting i frikvarterene. 

Det er helt okay og meget forståeligt at savne sin bedste venner - så det forstår jeg godt, at du gør! 

Jeg håber rigtig meget, at du og de andre i klassen opdager, at I også godt kan være venner. Måske en af jeres lærere kan hjælpe lidt med det? Og ellers, kan du måske lære nogle fra de andre klasser at kende?


Alt godt til dig :-)

Mange hilsner

Zickan

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

Hvem skal betale?

Hej mig og min veninde kom forleden op, og skændes fordi hun ødelagde min hørbukser, da hun tvær...

Ved ik hvor jeg står

Ok så der er en app hvor man kan sende spørgsmål anonymt og mine venner fik et spørgsmål om &nb...

Hvordan skal jeg blive populær?

Hej brevkasseJeg er en pige på 12 år og er med i en pigegruppe (med alle pigerne fra min klasse bo...

Uvenner med min veninde

Hej Jeg er blevet uvenner med min veninde fordi jeg ikke har haft åbnet hendes snap i 10 timer...

Venskablige drillerier over stregen

Hej brevkasseJeg er en pige på 12 år som har 6 rigtig gode veninder. Vi har vores drillerier ...

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym