Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2022-01-07T06:48:16: 2

Brevkassespørgsmål

Alene

Indsendt af pige14 år


Hej

En af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole den 26! Og så er jeg alene i klassen og ved ik hvad jeg skal gøre.

Jeg ved ik hvordan jeg skal prøve og snakke med de andre!

Hvad jeg skal gøre for at folk vil snakke med mig! 

Hjælp!!

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-01-09T10:18:19 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan virkelig godt forstå, at det er hårdt for dig, at dine venner skal til at gå på andre skoler og derfor ikke kan være sammen med dig på samme måde længere. Derfor er det kun godt, at du skriver ind og deler dine tanker og bekymringer.

Selvom det kan føles ekstremt svært at skulle være selv med klassekammerater, som du ikke er så tæt med, så er der sandsynlighed for, at du kan blive glædeligt overrasket af dem. De er måske meget interesseret i at lære dig at kende og blive tættere med dig uden, at du ved det. 

Der er desværre ikke nogen "rigtig" måde at skabe nye venskaber på, men en god ting man kan gøre, når man skal prøve at blive tættere med nogen, er at prøve at søge dem. F.eks. kan du prøve at spørge dem, om de vil arbejde sammen til noget gruppearbejde, enten når det er store projekter eller bare nogle små omgange gruppearbejde. Eller du kan søge dem i frikvartererne og spørge, om du må være med til, hvad end de laver (selv hvis det bare er at spørge, om du må hænge ud sammen med dem, når de sidder og snakker). 

Pointen er nemlig at lade dem vide, at du gerne vil inkluderes af dem, og at du gerne vil lære dem bedre at kende. For hvis de får følelsen af, at du gerne vil være omkring dem, så er der langt større sandsynlighed for, at de også får lysten til at have dig med. For de kan nemlig også føle sig tilbageholdende eller endda generte i forhold til at gå til dig, så det kunne være super fedt, hvis du kunne tage nogle af de første små skridt og vise dem, at du gerne vil blive mere venskabelig med dem. Det kan være så simpelt som at spørge "Må jeg arbejde sammen med jer?" eller "Må jeg hænge ud sammen med jer i frikvarteret?". Og selvom det kan føles virkelig skrækindjagende at tage det første skridt, og du måske skal presse dig selv til at gøre det, så vil du takke dig selv senere for at have gjort det.

Hvis du så ender med f.eks. at sidde med dem i frikvartererne, så kan det være en hjælpende ting at vise dem, at du er interesseret i dem. Det kan du f.eks. gøre ved at stille dem spørgsmål. Enten stille uddybende spørgsmål til noget de allerede sidder og fortæller eller helt nye spørgsmål som f.eks. om de skal lave eller har lavet noget specielt i weekenden, om de synes lektierne til i dag var svære, om de håber der kommer mere sne på et tidspunkt? Alle sådan nogle slags hverdagssnak-spørgsmål kan være gode til at skabe en forbindelse med dem. For de fleste mennesker elsker nemlig at føle sig interessante, og det sker f.eks. når man via spørgsmål opfordrer dem til at fortælle om dem selv eller deres tanker/følelser. Selv hvis det bare er ift. hvilke planer de har i weekenden.

Jeg håber mit råd giver mening og kan være til en smule hjælp. Du må endelig skrive ind igen, hvis det ikke helt var det, du havde brug for, eller hvis du har noget andet på hjertet :) 

Med venlig hilsen,

Marissa
2022-01-10T12:48:22 1
Zickan

Kære pige på 14 år

Et kæmpe kram i din retning. Du lyder som en super sød pige, der holder meget af sine venner. Derfor forstår jeg godt, at du vil føle dig lidt alene, når to af dem rykker videre. Det er ikke sjældent, at der opstår grupper i klasser, og så er det selvfølgelig rigtig øv, når dem fra ens egen gruppe, rykker til en anden klasse eller skole. 

Jeg ved selvfølgelig ikke, om det bliver sådan - men måske, man kan forestille sig, at det bliver både lettere for dig og for de andre i din klasse at være sammen, når du ikke har de to andre at gå sammen med?

Du er helt sikkert en rigtig god ven - det har de andre fra klassen måske en større mulighed for at opdage nu?

Det kan godt tage til at skabe sig et nyt fællesskab, især når man allerhelst ville blive sammen med sine to gode venner. Jeg håber, at nogle af de andre i din klasse vil opdage, at de faktisk har flere ting til fælles med dig, end de lige har troet. Hvad kan vi gøre, for at de opdager det?

Du kan måske kigge lidt efter, om I kan samles om nogle sjove og spændende ting i frikvarterene. 

Det er helt okay og meget forståeligt at savne sin bedste venner - så det forstår jeg godt, at du gør! 

Jeg håber rigtig meget, at du og de andre i klassen opdager, at I også godt kan være venner. Måske en af jeres lærere kan hjælpe lidt med det? Og ellers, kan du måske lære nogle fra de andre klasser at kende?


Alt godt til dig :-)

Mange hilsner

Zickan

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Burde eller burde jeg ikke skifte skole

Hej jeg er en pige på 12 år jeg skal flytte skole nu her selvom der kun er 2 måneder tilbage af s...

Det føles som om mine venner bruger mig

Hej jeg har brug for hjælp med mine veninder det føles som om de bruger mig de snakker altid dårl...

Jeg føler mig udenfor...

Hej ungzone. Jeg er en 12 snart 13 årig pige der har brug for hjælp.Mig og en pige fra min klasse ...

Hvorfor er jeg lav!?

Hejsa ungzone Jeg er måske ikke lige den højeste pige i verden og det kan mine venner godt li...

Jeg er ikke glad sammen med mine venner længere

Hej.Jeg synes det her er virkelig svært at forklare fordi jeg tror ikke at nogen vil kunne forstå ...

Skal jeg tilgive ham?

Hej, jeg var til fest igår sammen med nogle af mine nærmeste drenge venner, senere på aftenen slu...

Fuckede op....

Hejsa :) Jeg lavede en tiktok video, med nogle fra min klasse. Jeg brugte billeder af dem, men ...

Alkohol og det sociale i gymnasiet

Hej. Jeg er en pige på 18 år og jeg går i 1.g på gymnasie. Ligesom på mange andre gymnasie...

En af mine venner er det, som jeg vil kalde deprimeret.

Hej UngzoneJeg har en af mine gode venner, som har det rigtigt dårligt. Han er 15 år. Jeg har før...

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym