Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-06-08T14:34:16: 2

Brevkassespørgsmål

Uvenner og drama

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er 12 år mig og min ven kom op at skændes ca 6 månder siden.

det har ikke stoppet og min ven fik nogen andre venner jeg hørte at de talte dårlig om mig på toilettet mig og min ven sidder vedsiden af hinanden i 2 fag hun gør alt for at iritere mig.

hun er meget mere popular end mig så hun får alle til at hade mig.

vores lære begyndte at tale om at vi var uvenner den dag jeg var syg. min ven sagde undskyld til mig men efter sagde hun at hun sagde det kun fordi læren sagde hun skulle. Vi skændes stadig og jeg hved ikke hvad jag skal gøre.

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-06-15T08:03:08 2
Marissa

Hej med dig,

Jeg er ked af at høre, at du og din veninde er blevet uvenner, og at hun går og behandler dig dårligt. 

Ofte når folk mobber andre eller behandler andre på den måde, så er det, fordi de selv er meget ulykkelige indeni eller har det svært i deres liv. Og fordi de har det svært, så er den eneste måde, de kan klare det på, det er ved at gøre livet svært for andre. Så hun gør dig ulykkelig, fordi det er sådan hun kan distrahere sig selv fra, at hun er ulykkelig. Det betyder selvfølgelig ikke, at det hun gør er okay, og det er meget forståeligt, hvis det gør dig ked af det. 

Det kan være, at du kan prøve at snakke med hende og spørge hende, om der er noget I to kan gøre for at blive venner igen. F.eks. at få snakket om det, der gik galt med skænderiet, og om I måske trænger til at undskylde overfor hinanden, hvis I har såret hinandens følelser (enten under skænderiet eller siden hen). 

Derudover kunne det måske være godt for dig, hvis du snakkede med nogen om det, der foregår med din veninde. Måske en af dine forældre, en ven eller din lærer. Ikke nødvendigvis fordi de så skal gå til din veninde og prøve at fikse det hele med det samme, men for at du har nogen, der kan trøste dig lidt i den her svære tid og måske give dig nogle råd til, hvad du kan gøre. 

Det er generelt aldrig nemt at være uvenner med en ven og det er altid endnu sværere hvis det spreder sig til resten af klassen. Hvis de driller dig på nogen måde, så prøv at huske, at det bedste du kan gøre er at holde hovedet højt og ikke vise noget som helst tegn på at de påvirker dig. Den bedste måde du kan modkæmpe mobbere er, hvis du ikke giver nogen som helst reaktion på det de siger/gør, eller hvis du endda ruller øjne af dem og ryster på hovedet over, hvor latterlige de er, når de driller dig. Så får de nemlig ikke den vrede eller sårede reaktion ud af dig, som de gerne vil og de får de i stedet selv smidt tilbage i hovedet. 

Jeg håber, at mit råd kan være til en smule hjælp, og at tingene bliver bedre med din veninde og med klassen. Tøv endelig ikke med at skrive ind igen, hvis du får lyst til det.

Med venlig hilsen, 

Marissa

2022-06-16T09:15:20 1
Nicole

Kære du. 

Det er aldrig okay at tale dårligt om andre og det er absolut ikke sjovt at være den, der bliver talt dårligt om! Det kan være svært at sætte sig ind i hvorfor nogen driller og taler grimt om andre, men det skyldes ofte, at de selv har det rigtig svært og derfor bruger andre til at lade det gå ud over dem i stedet. Men det er altså overhovedet ikke okay! Mit bedste råd til dig er derfor, at få talt med din lærer igen om, at din veninde altså stadig driller når I sidder ved siden af hinanden og at de er flere der taler grimt. Din lærer kan også hjælpe dig med at tale med din veninde igen, så hun forstår hvor ked hun gør dig. Måske din lærer også kan sørge for, at I ikke sidder ved siden af hinanden hele tiden, så du kan snakke med nogle andre en gang imellem? :-)

Det er ikke sikkert, at det er det der skal til. Nogen gange er man bare meget forskellige eller vokser fra hinanden og så kan det være, at I bare skal have lidt tid fra hinanden i en periode før I bliver gode venner igen. Jeg synes derfor, at du skal bruge din tid på nogle andre venner, der er søde ved dig i stedet for hende der taler grimt om dig, for det er altså fjollet at bruge tid på nogen, der ikke behandler én særlig godt!

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym