Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-06-09T23:44:51: 1

Brevkassespørgsmål

Ny elev

Indsendt af pige11 år


Hej der er en ny pige i min klasse som virker ret sød men ved ikke hvad jeg skal gøre til at tale med hende (har lidt sociale problemer) pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-06-11T12:40:37 1
Signe

Kære du.

Hvor er det betænksomt af dig, at du ønsker at lære din nye klassekammerat bedre at kende. Det er jeg helt sikker på, at hun vil værdsætte, da det kan være svært at starte i en ny klasse.

For at få hende til at føle sig tilpas kan det være meget rart at blive spurgt ind til – det kender du sikkert selv. Man føler sig anerkendt og set, når andre spørger ind til en, og det kan også være en måde, hvorpå du kan lære hende bedre at kende og finde ud af, hvad I har tilfælles. Du kan spørge, hvad hun kan lide at lave i hendes fritid, hendes yndlingsfarve, hendes hobbyer, hvad hendes livret er, osv. Det er små hyggelige ting, man kan snakke om, som samtidigt er nemme at danne en relation over. Så kan I grine af jeres forskelligheder og snakke om de ting, I har tilfælles.

Du kan evt. også bare spørge, om hun vil sidde ved siden af dig, når I skal have et særligt fag, osv. Du kan også altid spørge, om hun vil med ud i gården i frikvarteret, osv. Det kan også være, at din nye klassekammerat er meget udadvendt og derfor selv har en masse ting at snakke med og spørge dig om, hvilket er en hjælp for jer begge J

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget. Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du har flere spørgsmål.

De kærligste hilsener

Signe 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym