Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-06-20T17:15:11: 1

Brevkassespørgsmål

Flytte fra veninde til kæreste

Indsendt af pige21 år


Hej…

For ca. 6 måneder siden flyttede jeg sammen med en af mine bedste veninder gennen flere år. Det gjorde vi i forbindelse med at jeg gik fra min ekskæreste og hun skulle flytte hjemmefra første gang. 

Vi var begge meget forventningsfulde og glædet os virkelig til at skulle leve singlelivet sammen. Det skal siges at hun selv aldrig har haft en kæreste og var derfor ellevild over jeg var single. 

Der sker det, at jeg indenfor 1,5 måned finder en kæreste. Jeg er meget forelsket og er 100% sikker på han er the one. Det sidste 5 måneder har derfor været præget af jalousi fra hendes side hvilket har haft meget negativ indvirkning på mig, da jeg aldrig føler jeg kan være sammen med min kæreste med god samvittighed. 

Det bunder nok også i hun aldrig selv har haft en kæreste. Hun har meget store forventninger til, at vi skal bruge en masse tid sammen, hvilket jeg prøver at tilgodese. Jeg synes bare det er rigtig svært når jeg har seriøst 8-16 job, andre veninder, familie i anden by, plus kæreste. Det er et svært regne stykke at få til at gå op, når der bliver lagt stor pres fra hendes side. Jeg går i en konstant stress tilstand om ikke at være god nok for hende. 

Nu har en mulighed budt sig om at kunne flytte sammen med ham inden for et halvt år. 

Jeg har rigtig svært med at tage snakken op med hende, da vi begge er konfliktsky, og at jeg for nogle måneder siden forsikrede hende om, at min kæreste og jeg ikke skulle flytte sammen inden for det næste år. Det var før jeg vidste kendte til denne mulighed.. og jeg frygter for det bliver en “hvad sagde jeg” samtale. 

Det skal siges at jeg rigtig gerne vil flytte sammen med min kæreste, da det jo også er ham jeg ser en fremtid med, samt jeg kan spare en masse penge på husleje, da vi iforvejen har sat os i en for dyr husleje  

Jeg føler hun bliver skuffet og ked af det uanset hvad jeg gør. For vælger jeg at blive boende, vil der konstant være skuffelse over, at jeg ikke særlig tit er hjemme og har et tralvt liv, hvorimod hvis jeg flytter, er jeg bange for hun bliver sur og ked af det og at vores venskab går i stykker. På den anden side føler jeg også at vores situation lige nu slider på vores venskab…

Jeg er i total vildfaren over hvordan jeg skal gribe alt det her an og er mest af alt bange for at virke egoistisk ved at flytte selvom jeg nok godt ved det ville gavne vores venskab bedste på lang sigt…

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-06-22T03:59:50 1
Josefine

Kære du

Tak for at skrive ind og dele dit problem. Jeg forstår 100% din problematik, for hvor er det en ærgerlig situation for jer begge. Det lyder som om, at du er nået til den konklusion at flytte fra din veninde og sammen med din kæreste, og det synes jeg også lyder som det bedste, når nu det er det, der føles bedst for dig. Det lyder virkelig heller ikke rart – eller sundt- at skulle konstant føle skyld over at ikke være nok sammen med hende, ifølge hende selv. Derfor bliver du nødt til at tale med hende om det – og ikke kun på grund af, at du skal fortælle hende, at du gerne vil flytte sammen med din kæreste, men også fordi det lidt bliver elefanten i rummet i jeres venskab. I er langt fra de eneste, der har problematikken med, at den ene i venskabet har lyst til at tilbringe mere tid sammen end den anden har mulighed for.

Jeg synes egentlig, at dit brev herind beskriver dine følelser og tanker rigtig godt, så måske du kan tage dette brev i udgangspunkt og evt. vise det til hende? Når du skal snakke med hende om det, så gør det tydeligt, at det du flytter ud af lejligheden, ikke er et fravalg af hende, men noget du har brug for at bevare venskabet. Evt. også fortæl at lejligheden med din kæreste er en unik chance.

Mit råd vil også være at lytte godt efter til, hvad hun siger til dig – måske hun har nogle tanker, hun har brug for at dele med dig. Det kan også være, at der er en grund til, at hun har et større behov for at tilbringe tid med dig end du har – måske er hun ensom?

Et andet råd vil også være at du minder hende om, at du er rigtig glad for hende, at du elsker at tilbringe tid med dig, og måske også nævner nogle ting, du rigtig gerne vil lave med hende, f.eks. at tage ud og spise, filmaften eller en cafetur. Jeg forstår også, at du har et presset skema med mange ting, der skal nås og andre relationer, der også skal plejes, men måske kan du FaceTime hende, når du f.eks. laver nogle praktiske ting i hjemmet.

Jeg ved godt, at det ikke bliver en nem snak, og slet ikke, da du skriver, at I begge er konfliktsky, men hvis du gerne vil flytte ud inden for et halvt år, så bliver I nødt til at have snakken så hurtigt som muligt. Hver sikker på, at hun har en mulighed for at enten flytte hjem til sine forældre eller finde et andet sted, inden du flytter ud af lejligheden og sammen med din kæreste.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og ellers må du meget gerne skrive ind igen.

Venlig hilsen

Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym