Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4536 spørgsmål og givet 7105 svar de sidste 16 år
2022-07-09T21:33:21: 1

Brevkassespørgsmål

Ensom

Indsendt af pige16 år


Hej jeg er pigen på snart 16 år gammle og går i 8 klasse jeg ville bare spøger om i har et godt råd til hvordan jeg skal få nogen venner jeg går som sagt i 8 klasse jeg har gået på omkring 9 forskellige skoler og er lige startet på en ny normalt går det ok hurtig med at få nogen at snakke med og få venner nok fordi jeg er vand til det men jeg syntes det er rigtig svært på den nye skole fordi jeg føler alle allerede har venner som de har kendt i 100 år og endeligt er lidt ligeglad med jeg er der det gør det nok heller ikke nemmer at jeg ikke er det mest sociale menske i verden og er rigmlig genert og at jeg er to år ældre end de fleste i klassen har gået til flere sociale aktiviteter men ender altid med at sidde og bare vente på at jeg skal hjem føler ikke rigtigt at jeg høre hjemme nogen steder har snakket med mine forældre om det og de sigder endeligt bare at jeg skal prøve at være mere social men det syntes jeg virkelig jeg prøver at være håber det giver mening og i har et råd.

Mvh En 16 årig pige

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-07-15T10:10:42 1
Nicole

Kære du.

Jeg vil starte med at sige, at det er virkelig sejt, at du ikke har opgivet at tage til sociale arrangementer for at lære nogle nye at kende, for hold nu fest hvor kan jeg godt forstå, at det er svært, når du allerede har gået på 9 forskellige skoler! Det er altså ikke noget særlig mange børn/unge går igennem, så jeg synes at det er vildt sejt, at du har gåpåmod og bare kaster dig ud i det - og fortsæt endelig med det! 

Når jeg siger det her er det også for at fortælle dig, at det altså også er okay, at du begynder at synes, at det er lidt svært at skulle komme ind i fællesskabet. For som du selv siger, så har de andre kendt hinanden i mange år og har allerede dannet venskaber og relationer og du har måske ikke det samme overskud længere, da du jo har været på flere forskellige skoler og ind og ud af forskellige fællesskaber. Det er ikke nemt, men det er altså helt okay at synes, at det er svært. 

Mit råd til dig er dog, at fortsætte med at prøve at tale med lidt forskellige personer i din klasse. Det er ikke sikkert, at det lige er de første du har talt med er særlig nemme at komme ind på, men måske de næste er? Måske er der nogen fra de andre klasser, som du har noget til fælles med? Man kan jo sagtens få virkelig gode venner fra andre klasser eller årgange, så det synes jeg helt klart du skal give et skud!

Du kan også prøve selv at tage initiativ til at få lavet arrangementer. Det kan være store som små sociale sammenkomster. Du kan eksempelvis holde noget tøsehygge derhjemme og invitere pigerne? Eller spørge om der er nogen der vil med på stranden eller i en park efter skole? Spørge om nogen vil med i biografen i weekenden? Hvad som helst, hvor I kan lære hinanden bedre at kende uden for et klasselokale, men hvor du bestemmer lokationen? Jeg ved godt, at det kan være lidt nervepirrende at skulle invitere nogen med til noget man selv står for, men jeg er helt sikker på, at de vil synes, at det er vildt fedt, at du selv tager initiativ til at lave noget sammen som klasse. Og så synes jeg helt sikkert, at du skal udnytte, at I har sommerferie lige nu! I skal ikke tænke på skole i nogle uger, så der er jo rig mulighed for at spørge nogen, om de har lyst til at ses eller lave et eller andet!:-)

Giv det et skud - jeg er sikker på, at det hele nok skal gå.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym