Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-08-12T17:32:20: 1

Brevkassespørgsmål

Er det en god ven

Indsendt af pige9 år


hej jeg har en vendinde men hun kan være rigtigt ond er blevet mobbet ad hende og er også kun sammen med hende fordi at alle mine andre vendiner er. skal jeg blive ved med det eller finde nogle andre vendiner.
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-08-21T12:54:38 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg er virkelig ked af at høre, at du bliver mobbet af en i din vennekreds, og jeg er glad for, at du skriver ind og fortæller om det. Det er absolut ikke okay, at hun mobber dig og nej, det gør hende nemlig ikke til en god ven. 

Du kan måske prøve at sige fra overfor hende, når hun mobber dig. Hver gang hun er ond overfor dig kan du for eksempel sige "stop med at sige/gøre sådan nogle grimme og onde ting" eller "det er virkelig ikke okay, at du behandler mig på den måde".  

Derudover kan det måske være, at du kunne prøve at snakke med en lærer eller dine forældre eller endda dine andre veninder om det. Ikke fordi de skal kunne fikse det hele i ét huk, men for at der er andre der ved, hvad du går og kæmper med, og som du kan snakke med. 

Du kan godt prøve at undersøge om der er andre i din klasse eller lignende, som du kan blive venner med, hvis hende pigen fortsætter med at mobbe dig. Og ellers kan du prøve at undgå hende så meget som muligt og mest snakke med dine andre veninder i gruppen, mens du holder øje med om pigen med tiden stopper med at mobbe dig, fordi du bliver bedre og bedre til at sige fra. 

Jeg håber, mit svar kan være til en smule hjælp, og giver mening for dig. Skriv endelig bare ind igen, hvis du får lyst til det!

Med venlig hilsen,

Marissa


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym