Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4523 spørgsmål og givet 7102 svar de sidste 16 år
2023-04-25T19:46:17: 1

Brevkassespørgsmål

Mine

Indsendt af andet15 år


Hej

Jeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.

Jeg har nogle "venner" som lyver om deres aftaler. Og så er der også de populære. Dem vil alle være venner med. De er ikke dem der holdte mig udenfor. De 2 populære piger er mega søde ved mig, og invitere mig med hjem, og er medfølende på mine vegne. De er mine nye bedste venner. En dag sagde nogen af de andre fake venner at de ikke kunne lide mig, men så kom de og sagde at jeg var en af dem og at jeg var mere populær en de fake venner og at vi var bedste venner. Jeg blev så glad, men har fået angst, hvorfår mobber de mig vil jeg have svag på.

andet
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2023-05-07T04:50:37 2
Marissa

Kære du,

Hvor er det dejligt, at du skriver herind og deler dine tanker. Og hvor fedt, at du allerede i en alder af 15 år kender dig selv så godt, at du sagtens kan beskrive dig selv som trans herinde på en offentlig brevkasse. Selvom det selvfølgelig er 100% anonymt herinde, så tror jeg, at det er noget mange andre, der læser spørgsmålene og svarene herinde, vil få inspiration af. 

Oftest når folk mobber andre, så er det enten, (1 fordi de ikke indser, hvor ondt deres ord eller handlinger gør på andre, eller 2) fordi de selv har det slemt indeni, og derfor bedst kan distrahere dem selv fra det ved at give smerten videre til andre. Derfor er det absolut bedst, hvis du kan minde dig selv om, at det ikke er personligt og faktisk slet ikke handler om dig - det handler om deres egne usikkerheder og umodenhed, som de ikke ved, hvordan de ellers skal håndtere. 

Det er dog dejligt at høre, at de to piger har været søde ved dig, og, hvis jeg forstår det rigtigt, stadig er rarere at være sammen med end de andre "venner." Når man har sådan nogle oplevelser med, at nogle går frem og tilbage mellem at behandle en godt og så dårligt, sige søde ting og så holde en udenfor, så er det måske et tegn på, at det er bedre ikke at bruge sin energi på et "venskab" med dem. Brug din energi på folk, der får dig til at føle dig godt tilpas, som er søde og medfølende. Det er de former for venskaber, du fortjener. 

Dem som ved uheld kommer til at behandle en dårligt, kan man være ærlig overfor og tage en snak med, som f.eks. venner, familie etc. der kommer til at såre en uden at mene det. På den måde kan man få renset luften og gå videre frem og arbejde på, at man ikke sårer hinanden på den måde igen. Men ved dem som aktivt ikke behandler en godt, og som man ikke har nogen interesse i at bygge et bedre forhold med, så kan man mange gange være bedre tjent med at trække sig fra dem. 

I en situation, hvor man er inden for rammerne af et klasseværelse eller en arbejdsplads kan man enten gå til en autoritet (lærer, chef osv.) og/eller vælge at finde strategier til at håndtere det i hverdagen. En god strategi er blandt andet at ignorere mobberiet. Helt og aldeles ignorere det - og dem det kommer fra. Lade være med at tilbringe tid med folk, og endda helt forsøge at undgå dem, som får en til at føle sig utilpas eller direkte gør ubehagelige ting overfor en. 

Mind dig selv om, at det, de siger, ikke handler om dig, at du er den samme unikke og betydningsfulde person, uanset hvor meget de har brug for at mobbe andre for distrahere dem selv fra deres egne usikkerheder. Og forsøg at bruge mest tid og energi på de mennesker, som giver dig noget godt tilbage. 

Jeg håber, mit svar kan være til en hjælp for dig :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Hvem skal betale?

Hej mig og min veninde kom forleden op, og skændes fordi hun ødelagde min hørbukser, da hun tvær...

Ved ik hvor jeg står

Ok så der er en app hvor man kan sende spørgsmål anonymt og mine venner fik et spørgsmål om &nb...

Hvordan skal jeg blive populær?

Hej brevkasseJeg er en pige på 12 år og er med i en pigegruppe (med alle pigerne fra min klasse bo...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym