Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2023-04-30T22:36:24: 1

Brevkassespørgsmål

Misforståelse

Indsendt af pige16 år


Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure på mig. Jeg har forklaret det og ved ikke hvordan de har det med det, da de ignorer mig. Når jeg snakker med mine andre venner om det fra min side af, kan de heller ikke forstå, hvordan de kan blive så sure, over så lidt. Jeg føler virkelig de udstøder mig og har ærligt aldrig oplevet noget mere tarveligt. Jeg ved lidt at de overdriver og det nok går væk om et par dage. Men ved ikke om jeg har lyst til at være venner med nogle der alle kan finde på at udstøde en person over så lidt. Ved ikke hvad jeg skal gøre, går på efterskole med dem, så ser dem hele tiden. 
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2023-05-09T12:51:13 2
Clara

Hej med dig,

Tak for din besked. Jeg kan godt forstå, at det ikke er en rar situation at stå i, så jeg er glad for, at du har skrevet herind.

Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad der er sket, men som jeg læser din besked, er der sket noget, der på en eller anden måde har påvirket dine venner uden, det var din mening. Jeg kan også forstå, at de har ignoreret dit forsøg på at forklare situationen fra din side af. Man kan selvfølgelig ikke bestemme over andre, men jeg kan sagtens forstå, at det ikke er rart, hvis de ikke lytter til, hvad du har at sige. Uanset, er det sejt at være den, der tør tage snakken op. Så det håber jeg, du husker at rose dig selv for.

På en måde tænker jeg, at det kan være en fordel, at I alle sammen går på efterskole sammen. Hvis du har mod på det, kan du vælge at tage fat i din kontaktlærer eller en anden lærer på skolen og fortælle om situationen. Det kan være, at I sammen skal arrangere et møde, hvor du, dine venner og læreren er til stede. Nogen gange kan det være rart, hvis der er en, som ikke er indblandet, der kan være med til at sørge for den gode tone og for, at alle får lov at blive hørt.

Som jeg kan læse det, lyder det som om, det især fylder hos dig, at de ikke vil lytte på din side af situationen og udstøder dig, som du beskriver det. Min umiddelbare tanke er, at det nok er rart for dig at få fortalt dem de ting. Det er selvfølgelig vigtigt at tage ansvar for de ting, man selv har gjort, men man må også gerne fortælle andre, hvis de har gjort noget, man er blevet ked af. 

Derfor er mit råd, at du får fortalt om situationen til en lærer, dine forældre eller lignende og samtidig får taget en snak med dem, der er indblandet i situationen. Du beskriver det som en misforståelse, og derfor er det forhåbentligt også noget, I kan komme videre fra og stadigvæk være venner. Man er ofte meget følelsesmæssigt opstemt midt i en situation og kan ofte se tingene mere klart efterfølgende. Men hvis ikke de behandler dig ordentligt, er det selvfølgelig også naturligt at søge mod andre venner eller opsøge nye venskaber. 

Jeg håber, I får en god snak. Du er også altid velkommen til at skrive herind en anden gang.

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Min kæreste stoler ikke på mine drengevenner

Hej jeg er en pige på 16 år og er i et fantastisk forhold med min dejlige kærste vi har snart væ...

Hun lytter ikk

Hej Ungzone. Jeg har en veninde som jeg virkelig elsker at være sammen med, men hver eneste gang je...

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym