Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2023-09-22T14:41:20: 2

Brevkassespørgsmål

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Indsendt af pige16 år


Hej, jeg er en pige på 16 år.

Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men der har altid bare været de her 3 piger, som var mine aller bedste!

Nu vi startet på gym, og ligepludselig ud af det blå, stoppede de alle at snakke til mig, ikke sådan helt, men diskret. De kommer med de dårligste undskyldninger for ik at være sammen, og skriver slet ik til mig længere heller. En af de her 3 piger, var absolut min bedste veninde, vi var sådan nogle veninder, der ikke kunne adskilles. Hver gang vi ik lige var sammen, blev man altid spurgt “hvor er den anden”. Sådan er det slet ik længere! Har spurgt om jeg har gjort noget galt, men det havde jeg slet ikke. Ved ik hvad jeg skal gøre.

Kan i hjælpe?

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2023-10-02T07:10:14 1
Nicole

Kære du. 

Jeg kan godt forstå, at du er ked af ikke at have et lige så tæt forhold til dine ellers tætteste veninder. Det kan føles fuldstændig ligesom et break-up, da det er nogen man føler sig tryg ved og kender rigtig godt, som lige pludselig ikke viser samme interesse. Jeg tænker bestemt ikke, at det har noget med dig at gøre, men derimod at det er en naturlig udvikling, at I får nye bekendtskaber og derved ikke snakker lige så meget sammen længere. Når man starter i gymnasiet er der så meget nyt at tage stilling til, at det kan være svært også at skulle rumme alt det der var inden gymnasiestart - og måske det er det du oplever som "dårlige undskyldninger" fra dine veninder? 

Jeg tror derfor ikke, at du kan gøre så meget andet end det du allerede gør: At tage initiativ til at ses og forsøge at lære dine nye studiekammerater at kende. Det er svært at skulle få sig en ny vennekreds, men efterhånden kan de måske blive dine rigtig gode venner. Gymnasietiden kommer til at være rig på oplevelser sammen med dine studiekammerater og jeg er sikker på, at det nok skal blive en fed tid, selvom du ikke ses så meget med dine veninder fra folkeskolen. 

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

2023-10-04T07:37:23 1
Nete

Hiii,

Det lyder som en svær situation, og det er helt forståeligt, at du føler dig forvirret og såret over, at dine bedste veninder pludselig har ændret deres adfærd. Når venskaber ændrer sig, kan det være udfordrende, men her er nogle skridt, du kan overveje:

- Prøv at tage en åben og ærlig samtale med dine veninder. Spørg dem, om der er noget, der er sket, som du ikke er klar over, eller hvis der er noget, der forstyrrer dem. Det er vigtigt at høre deres synspunkter og bekymringer.

- Tænk over, om der måske er nogen uforudsete ændringer i dit eget liv, som kan have påvirket dine venskaber. Nogle gange kan vi ubevidst ændre vores adfærd eller prioriteringer.

- Det kan tage tid at løse problemer i venskaber. Vær tålmodig og give dem plads, hvis de har brug for det.

- Brug tiden på at udforske nye interesser og møde nye mennesker. Gymnasiet er en tid med mange muligheder for at danne nye venskaber.

- Hvis dine veninder ikke er villige til at kommunikere eller arbejde på at løse problemet, kan det være nyttigt at tale med en voksen, en skolekonsulent eller en professionel terapeut for at få rådgivning og støtte til at håndtere følelserne og situationen.

Venskaber kan ændre sig over tid, og det er en naturlig del af livet. Det vigtigste er at tage vare på dit eget velvære og finde støtte hos andre mennesker, der værdsætter dig.

N.Juul

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Min kæreste stoler ikke på mine drengevenner

Hej jeg er en pige på 16 år og er i et fantastisk forhold med min dejlige kærste vi har snart væ...

Hun lytter ikk

Hej Ungzone. Jeg har en veninde som jeg virkelig elsker at være sammen med, men hver eneste gang je...

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym