Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2023-11-22T19:34:42: 2

Brevkassespørgsmål

Efterskole

Indsendt af pige15 år


Jeg hader det.

Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen vennerr  og føler mig helt alene, har været her i 4 måneder nu. Jeg elsker  ideen om at lave noget hele tiden, der er dele af det jeg synes er godt. Men jeg føler mig ikke glad overhovedet. Jeg tør slet ik at snakke med mine forældre om det, for jeg har et mærkelliggt  forhold til dem. Jeg har prøvet at snakke med min kontaktlærer en enkelt gang, men det hjælper ikke, jeg gider  ik kontakte hende igen. Jeg går i 9. og det ville næsten være umuligt at droppe ud, sammtidig gider jeg ikke igennem droppe ud processen for så skal jeg snakke med mine forældre. Egentlig vil jeg bare gerne have nogen venner der gider være sammen med mig. Hvad fuck skal jeg gøre? føler jeg har gjort alt

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2023-12-18T02:33:49 1
Kirstine

Hej med dig

Det lyder virkelig hårdt den måde du føler. Jeg kan godt forstå det kan være svært, når man føler sig alene og ikke har nogen at snakke med. Du må huske, at i denne situation er du ikke alene. Der er mange mennesker som har eller har haft lignende oplevelser.

Du skriver, at du elsker ideen om at lave noget hele tiden, og dele af dig synes godt om det. Jeg husker, at vi på min efterskole lavede en masse fælles aktiviteter i løbet af dagen når der var fritid, eller i weekenderne når vi blev på efterskolen. Har du prøvet at deltage i nogle af de fritidsaktiviteter der har været? Det kan være en god måde at møde og lære de andre at kende på. Det er aldrig for sent at finde nogen venner - du skal bare give det tid og være åben for nye oplevelser, for du skriver også, at de andre virker træls, så mit bedste råd, er at give dem en chance. Det er ikke altid at det første indtryk vi har af andre mennesker, er det rigtige indtryk. 

Du skriver du har snakket med din kontaktlærer en enkelt gang, men ikke har lyst til at kontakte hende igen. Er der andre lærere på skolen du føler dig tryg ved, som du kan snakke med det om? Når først du åbner dig for nogen kan det være de har nogle gode råd du kan følge. Som nævnt behøver det ikke nødvendigvis at være din kontaktlærer. Det gode ved efterskolelærere er, at de kender jer på en anden måde end folkeskolelærere ofte gør. Så hvis  du har modet på at gå til en af lærerne og åbne dig for dem, synes jeg du bør prøve det. 

Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis der er noget du undrer dig over. Jeg håber det lykkes for dig det hele. 

De bedste hilsner

Kirstine

2023-12-18T09:13:51 1
Nicole

 Kære du. <3

Tak for at skrive herind. Jeg kan virkelig godt forstå, at det er noget der fylder meget hos dig, og jeg er ked af at høre, at du ikke er glad og føler dig ensom. Vil starte med at sige, at det bestemt heller ikke er alle der er gode til small-talk og det er helt okay. Du kan måske tænke lidt over hvordan du taler med dine andre venner eller hvordan du lærte dem at kende og måske overføre det til måden du er med de andre på efterskolen? Måske der slet ikke er behov for small-talk, men i stedet en konkret aktivitet, som du kan foreslå at lave sammen med nogle af de andre på efterskolen?

Du skriver, at du ikke vil tage fat i din kontaktlærer igen, da du allerede har snakket med hende. Jeg synes dog, at det ville være en god idé. Hun er uddannet i at skabe nogle gode og trygge rammer for eleverne og kan helt sikkert hjælpe dig og sørge for, at du bliver inkluderet - det er hendes job og helt sikkert også noget hun brænder for. Jeg tænker også, at der er andre, der står i samme situation som dig for det er da en omvæltning at skulle starte på en ny skole og få nye venner. Og så kan man jo også være uheldig og lande i en klasse, hvor der måske ikke er nogen man får skabt et tæt bånd til, men det kan der måske være i de andre klasser? Jeg synes, at du skal give det et forsøg for du fortjener at have et fedt år på efterskolen og der er helt sikkert andre, der gerne vil lære dig at kende. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Min kæreste stoler ikke på mine drengevenner

Hej jeg er en pige på 16 år og er i et fantastisk forhold med min dejlige kærste vi har snart væ...

Hun lytter ikk

Hej Ungzone. Jeg har en veninde som jeg virkelig elsker at være sammen med, men hver eneste gang je...

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym