Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-07-03T23:49:54: 1

Brevkassespørgsmål

Min veninde har social angst

Indsendt af pige16 år


Hej jeg har et dilemma, jeg skal på lejre på lørdag, og det har jeg været 3 år nu, så jeg er ved at kende rutine, men på denne lejre har jeg en rigtig god veninde som jeg fik det første år, og så har vi været sammen lige siden. Men jeg synes det er lidt svært at være hendes veninder fordi vi vil to forskellige ting. Hun har social angst, og har det derfor lidt svært ved stor folke mængder, og meget larm. Men jeg kan faktisk godt lide fx. Bare at være ude i et fællesrum hvor der er mange mennesker og larm, fordi så føler jeg mig som en del af det. Men jeg føler ikke at jeg tillader mig at tvinge hende eller måske bare presse lidt på. Men samtidig vil jeg jo også gerne have en god lejre. For der er også andre tilfælde hvor hun har brug for at lade op, eller heller bare vil side inde på vores værelse/sovesal, og hvor jeg gerne vil ud og lave noget. Men sidst år prøvede jeg bare at gå ud ar lave noget uden hende, men jeg følte både at hun blev lidt kede af det. Og så havde jeg det generelt heller ikke så godt med at gå fra hende. Men jeg kan nemt have det fuldstændigt modsat af hende, iforhold til at jeg når jeg er på lejre ikke rigtig kan holde til at side for meget stille fordi, så kommer jeg til at overtænke eller savne min familie. Så mit spørgsmål er hvad skal jeg gør på denne her lejre? Skal jeg være mere inde på værelset eller er det okay at jeg gå uden hende når jeg ved at hun ikke har lyst. 
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2024-07-11T11:10:26 2
Cecilia

Hej.

Dejligt du skriver ind, for jeg tror det er et dilemma mange kender til. Folk er forskellige og har forskellige grænser for det sociale, og derfor kan man heller ikke undgå at støde ind i folk, som muligvis ikke har det samme sociale batteri som en selv.

Jeg synes det er dejligt, at du ikke vil eller forsøger at tvinge din veninde ud i det sociale, for det er noget hun selv skal kunne bedømme. Dog synes jeg heller ikke, at du skal føle dig tvunget til at blive på dit værelse med din veninde, da du stadig skal have mulighed for at nyde din lejer tur. Du har lov til at gå ud og lave noget udenfor værelset - det er vel derfor, at du er afsted på tur. Måske i kan aftale en dag eller to, hvor i er på værelset og laver noget hyggeligt sammen, og så kan du bruge resten af din tur på at være social? Din veninde har jo muligheden for at gå med dig ud. I sidste ende er det jo hende selv der vælger at blive på værelset. 

Det er selvfølgelig nok ikke let for hende pga. angsten, og derfor er det også dejligt, at du tager hensyn til hende. Jeg synes dog ikke, at du skal tage så meget hensyn, at det går udover din egen tur. Måske du kan tage fat i en voksen, som kan støtte din veninde, så du ikke står med ene ansvaret for om hun har en god tur? Det er måske også en god idé at tage en snak med din veninde om jeres forventninger til turen, og hvordan i begge bedst får noget ud af turen. Det kan være i sammen kan finde en god løsning.

Håber i får en god tur :)

Vh, Cecilia.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Min kæreste stoler ikke på mine drengevenner

Hej jeg er en pige på 16 år og er i et fantastisk forhold med min dejlige kærste vi har snart væ...

Hun lytter ikk

Hej Ungzone. Jeg har en veninde som jeg virkelig elsker at være sammen med, men hver eneste gang je...

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym