Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2013-08-07T18:06:03: 1

Brevkassespørgsmål

Tampon


Hej TheLove! :D

Jeg er en pige på 14 år, som fik mens for halvandet år siden ca.. Jeg har okay kraftig mens de første dage, men så de sidste er det kun et par dråber om dagen. Jeg har det ca. i en uge ad gangen.

Men altså, jeg havde besluttet mig for, at jeg ville prøve at bruge tampon for første gang, da jeg synes binde godt kan være irreterende (især når jeg spiller badminton). Da jeg prøvede første gang gik det overraskende godt med at få den op! Jeg følte jeg kunne mærke den, da den sad oppe, så tænkte jeg ville tage den ud igen og prøve igen. Det skulle jeg for aldrig havde gjort!! Det gjorde sindssygt ondt! På 3. forsøg med at få den ud, stoppede jeg ikke med at trække i snoren før den var ude. Tårerne trillede ned ad kinderne på mig. Det var forfærdeligt! Da den endelig kom ud faldt jeg sammen på gulvet og græd.. Jeg græd bare med tamponen i hånden.. Jeg smed den ud, men turde slet ikke prøve igen! Jeg frygtede, at det ville gøre ondt, hvis jeg tog underbukser og shorts på igen. Så det tog lang tid før jeg tog mig sammen. Jeg turde heller ikke sætte mig i sofaen af frygt for smerten. Jeg tog bind på igen og kørte med min mor ud og kiggede på møbler. Jeg fortalte hende om det (undlod det, at jeg græd og lidt detaljer), men hun sagde bare, at jeg ikke måtte miste modet og skulle prøve igen. Da vi så kom hjem prøvede jeg igen. Jeg kunne slet ikke få den op den her gang! Det gjorde ondt..

Jeg ved godt man skal gøre! (Min mor forklarede mig det).. Og at man skal slappe af og alt det..

Har I nogle gode råd eller et andet for den smerte kan jeg ikke klare igen!

Hilsen Pigen :)

Ps. Jeg bruger Tampax mini med inføringshylster..
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2013-08-20T22:50:29 1
Martin
Hej Pigen,

Først vil jeg lige sige at jeg beklager svartiden. Vi har åbenbart haft lidt tekniske problemer med nogle af de indsendte spørgsmål. Men det ser ud til vi er kørende nu, så du skal ikke snydes:

Det lyder ikke som en behagelig første oplevelse med tamponer og jeg forstår da godt du ikke lige tør prøve det igen foreløbig.

Selv har jeg selvfølgelig ikke meget erfaring med opsættelse og eventuelle komplikationer, men vil alligevel komme med lidt råd: Det er vigtigt at du følger instruktionerne der følger med og det er også vigtigt at du slapper rigtigt af, inden du sætter det op.

Normalt ville jeg også foreslå, at du snakker med din mor om det, men eftersom du allerede har gjort det, så kan hun nok ikke hjælpe mere. Ofte vil ens mor have lidt flere erfaringer og måske kunne fortælle, hvad der gøres galt. Men godt du allerede har spurgt hende!: )

Giv det et par forsøg igen og se om det ikke skulle være muligt til sidst. Ellers vil jeg anbefale at du lige ringer og snakker med lægen. Ikke at der behøver være noget som helst galt, men så kan i måske sammen finde ud af hvad der evt. kan være problemet. Husk at du kan bede om at snakke med en kvindelig læge, hvis din læge ikke allerede er det.

Håber du kan bruge mine råd, selvom jeg er en dreng, ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen eller smide en kommentar neden under,

_Martin

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym