Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 12 år
2013-08-20T15:27:02: 2

Brevkassespørgsmål

Smerter ved menstruation


Hej TheLove

Når jeg har menstruation gør det ondt.. Altså ikke i maven/underlivet - eller jo det gør det også, men det ved jeg godt er normalt og tager også Ipren mod det. Men jeg har også ondt nede ved skeden eller noget i nærheden af der. Jeg ved ikke, hvad det er og har ikke hørt om det før? Kan det måske være mit bind, der generer? Det har stået på næsten fra starten af.

Jeg håber I har nogle gode råd, for jeg er begyndt at blive lidt bekymret!
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2013-08-24T11:45:02 1
Cecilie
Hej Anonyme.

Du skriver at det gør ondt nede ved skeden eller deromkring, og det tolker jeg til at det er indeni? Hvis det er det, er det i hvert fald ikke dit bind. Det lyder umiddelbart til at være muskulaturen i skeden der giver sig når du har menstruation. Det kan være meget ubehageligt, men det er højst sandsynligt ikke noget at være bange for, selvom det er irriterende. 

Men er det uden på kroppen det gør ondt, kan det godt være bindet der irriterer, prøv dig eventuelt frem og sæt det anderledes hvis det er muligt.
Jeg vil dog sige at hvis det er inde i skeden det gør ondt og bliver ved med det over et længere stykke tid, kunne det være en ide at gå til lægen og få det tjekket. Ikke at der nødvendigvis er noget, men bare for en sikkerhedsskyld at tjekke det og vide om der måske er noget du kan gøre ved det.


Jeg håber du kan bruge mit svar og du finder ud af det.
- Cecilie
2013-08-25T20:50:24 1
Cæcilie
Kære dig,

det er ikke unormalt, at det gør ondt i skeden, når man har menstruation, men det er dog et sjældnere symptom. Slimhinderne omkring og i skeden kan godt blive følsom under ægløsning og menstruationerne, hvilket dels skyldes forskellen på blodets PH-værdi, som er basisk, mens skedens PH-værdi er sur, og dels kan det også være hormonelt betinget. Andre symptomer kan være ondt i lænd/baller, humørsvingninger, skedesvamp, uren hud, mavekramper (som du selv nævner) mm. 
Hvis problemet bliver for voldsomt, synes jeg dog, du skal opsøge læge, men bekymret behøver du vist ikke at være.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.
Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om andre ting

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym