Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2013-11-13T00:10:51: 1

Brevkassespørgsmål

er det bare mig eller...


Hej jeg er en pige på 16 år jeg vejer 51,5 kg og er 164 cm høj. Jeg har et problem jeg spiser hele tiden og det er virkelig hele tiden. Og det kan ik være pga graviditet for er på p pille. Og tager faktisk ik på uanset hvor megte jeg spiser og svinger imellem 51,5 og 53,5 i vægt, komme aldrig over eller under, men det jeg snydes der er mærkeligt er at jeg kan vågne om natten for at tage noget at spise.

Og dyrker ingen form for sport.

Håber i kan hjælpe mig er lidt bekymret
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2013-11-18T09:50:43 1
Victoria

Hej Hanne,

Når man er 16 år gammel, er man teknisk set stadig i puberteten, og så er det normalt at spise meget og mange gange om dagen. Du har tydeligvis et højt stofskifte, hvilket betyder din krop hurtigt forbrænder fedtet i din mad, så det ikke "sætter sig". Du skal nyde det, for det varer nok ikke ved ;-)

Jeg vil starte med at pointere, at du på ingen måde er overvægtig, og at du med dit BMI (body mass index) ligger i normal-kategorien. Men hvis du gerne vil forsøge at spise mindre, synes jeg du skal ændre på dine kostvaner; en masse frugt og grønt, samt mange (men små) måltider dagligt, holder dit stofskifte og dit blodsukker i gang, så du ikke tager på, men blot udnytter energien fra den sunde mad! - og så skader det ALDRIG at dyrke motion..

Jeg håber det var svar nok på din forspørgsel.

Mvh VicRic

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym