Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-03-03T22:26:05: 2014-03-09T21:07:30: 2

Brevkassespørgsmål

Konfirmation


Hej brevkasse, jeg er blevet inviteret til 3 af mine venners konfirmation. Og jeg skal med og det hele, men sagen er at jeg har aldrig været til en konfirmation.... Jeg ved ikke hvad man skal have på , om man skal give gaver(de er mine ret nære venner) jeg ved ikke en gang hvordan det
Foregår..... Hvad skal man i kirken? Og så er der vist fest bagefter? Jeg ved ikke hvordan det
Foregår så kan i ikke være søøøøde at hjælpe mig? Skal man gøre noget specielt eller noget ? Jeg er virkelig nervøs og jeg har ikke lyst til at fortælle mine venner det da jeg synes det er flovt. Vær sød at hjælpe... 

Kram,
Jazzy
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2014-03-07T23:59:01 1
Majbrit
Kære Jazmina. 

Nu er det jo forskelligt fra konfirmation til konfirmation, men jeg kan godt dele, hvad jeg mener. 
Hvis du skal til en konfirmation, kan du sagtens finde noget pænt tøj at tage på. Det er jeg også ret sikker på alle andre gæster vil gøre. Du kan også sagtens give en gave. Ved en konfirmation får man som regel en gaver/penge af sine gæster. 

Jeg synes dog selv, man bestemmer om man vil komme i kirken, men det tror jeg dine veninder ville være glade for, altså hvis du tager med i kirken, og bagefter er der som regel en fest, og jeg siger dig! Det er hyggeligt. 

Du behøves ikke gøre noget helt specielt. Det at du kommer med, betyder sikkert en hel del for dine veninder. Som regel til en konfirmation, får man en siddeplads, også sidder man og spiser god og lækker mad, og bare hygger sig. 

Jeg håber jeg hjalp dig på vej.

Knus Majbrit
2014-03-09T16:45:09 1
Rikke

Kære Jazmina

jeg har valgt at dele dit spørgsmål lidt op. Så du kan få et individuelt svar, på vær af dine spørgsmål.

Tøj: Normalt til en konfirmation, tager man pænt tøj på. Det vil sige, ikke hverdags tøj, men lidt pænere tøj end det. Du kan godt tage nogle bukser og en pæn trøje på eller måske en pæn kjole. Det kommer an på hvad du føler dig bedst tilpas i.

Gaver: Konfirmanden få altid gaver. Når du få invitationen, stå der sikkert også, hvad din ven(ner) ønsker sig. Det mest normale at få, er penge. Men hvis du syntes penge lyder kedeligt, kan du jo prøve at finde en mere personlig gave til dem.

Kirken: I kirken møde du op (husk at mød op i god tid, hvis du vil have en god plads) til tiden. Det kan nemlig blive meget pinligt, hvis du komme forsendt. Du finder en plads, der bliver sunget nogle sange og præsten holder en prædiken. Der er faktisk intet specielt du skal gøre, andet end at synge med på salmerne og lytte til hvad præsten siger.

Fest: Til festen få i lidt af spise, der bliver holdt nogle taler, fra de nærmeste i familien. Konfirmanden åbner gaver og bliver fejret. Der er ikke noget specielt du skal vide om festen.

Jeg håber du blev klogere ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Kærlig hilsen Rikke 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym