Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-06-03T18:58:50: 2

Brevkassespørgsmål

Makeup eller ej?


Hejsa. 

Jeg er en pige på 14 år, der intet make - up bruger overhovedet. Jeg er den eneste fra min klasse der ikke bruger make - up, men er det på tide jeg gør det? Jeg går i ottende og hænger ud med en pige fra syvende der allerede bruger. Mange bliver overrasket når jeg siger jeg ikke bruger make - up, og siger "wow, så er du da vildt naturlig smuk" og derfor bliver jeg bare så i tvivl, om det er fløjtende ligegyldigt om jeg bruger make - up? I øvrigt ville jeg synes det var helt vildt akavet og spørge min mor om jeg må købe noget osv. Nogle gode råd? Og er det overhovedet nødvendigt? 

Hilsen Maja.
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2014-06-04T14:59:30 1
Lotte
Hej Maja,

Der er ingen grund til at bruge makeup, hvis du ikke har lyst til det. Mange bruger ofte makeup, fordi alle andre gør det, der kan nemt opstå lidt gruppepres, uden man egentlig tænker over det. Jeg har fx en veninde, der heller ikke bruger makeup - hun har kun haft makeup på en gang i sit liv og hun er 23. Men ligesom dig, så får hun også komplimenter, hvor folk synes, det er sejt, at hun tør skille sig ud.

Som du selv skriver får du også komplimenter for sådan som du ser ud nu. Jeg tror dog ikke, at folk vil begynde at komme med dårlige kommentarer, hvis du tager makeup på, men det er der måske i virkeligheden ikke nogen grund til?

Føler du, at du gerne vil prøve at gå med makeup, så kan du jo starte med at bruge det til særlige lejligheder, som fødselsdage, fester og andre sammenkomster. Det er altid lidt akavet at skulle spørge mor om noget, der betyder ændring af sig selv, men jeg er sikker på, at hun vil forstå det, hun har også selv været ung engang :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte 
2014-06-04T20:46:58 1
nadia
Hej Maja, 

For det første syntes jeg det er naturligt ikke at gå med make up. og det er ikke noget du skal, kun hvis du selv har lyst til det. du skal ikke gøre noget bare fordi andre gør det. - hvis du har lyst til at gå med make up og ikke så meget, kan du jo bare bruge mascara. Det vil bare fremhæve dine øjne . Det med at spørge din mor om du må købe noget make up, er noget af det mest naturlige en pige kan gøre. det kan også være at din mor vil sige at det er for tidligt at begynde at gå med make up, men det finder du kun ud af hvis du spørg. 

Hilsen Nadia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym