Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-08-19T12:28:01: 2014-08-27T15:16:54: 2

Brevkassespørgsmål

Perfek parforhold


Ordet single har en negative ladning: Det er trist, når man er single. Det er lykkeligt, når man er i et forhold. Hvorfor overhovedet opstille værdiladninger af ens kærlighedsstatus? Hvorfor er den ene tilstand bedre end den anden? Hvorfor er det synd for andre bare fordi de er single? Der mangler en accept af, at livet ikke fuldendes udelukkende fordi man har en kæreste - langt fra! 

Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor det er vigtigt at vide om alle har en kæreste eller ej. Men det er selvfølgelig ikke noget folk spørger om i ond mening - det er ikke det jeg siger! MEN der er et misforhold! Jeg har aldrig hørt én spørge således under en middag:
"Har du en kæreste? Nå..... Hvorfor har du det? Er det ikke lidt trættende i længden?"

Hvorfor er alle i parforhold perfekte og har et perfekt parforhold og svæver på en lyserød sky? Siden jeg blev født har jeg ikke hørt andet.
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2014-08-27T11:11:06 1
Lotte
Hej du,

Om ordet single er negativt eller positivt, tror jeg afhænger meget af hvilken omgangskreds man lige befinder sig i. Jeg giver dig ret i, at der er en del, der har denne holdning i forbindelse med at være single og i et forhold, men jeg tror, at det er alt for generaliseret. Personligt finder jeg ikke den ene ting bedre end den anden. Det afhænger hundrede procent af hvor man er i sit liv og om man har det godt med sig selv.

Jeg tror, der er mange der føler, at de opnår et mål ved at få en kæreste. Man føler sig måske god nok og bliver lykkelig over, at der bliver sat stor pris på en. Det betyder dog ikke, at man ikke kan opnå denne følelse gennem andre ting, men mange har måske en opfattelse af, for at være lykkedes som person, skal man være i et lykkeligt forhold. Dog skal det jo også lige siges, at langt fra alle forhold er lykkelige - men mange har et behov for at fremstå som nogle, der har noget nær det perfekte liv (og her er parholdet åbenbart en vigtig del for dem).

Jeg synes, det er meget ærgerligt, hvis du ikke har hørt andet hele dit liv. Det er som om, at det hele er blevet sat lidt i kasser i din synsvinkel?

Jeg får også spørgsmålet om, hvorfor jeg er single - men jeg har nu aldrig taget det personligt. Jeg er glad for mit liv som det er lige nu, og får det bedste ud af tiden. Umiddelbart tror jeg, at du bliver nødt til at være lidt ligeglad med denne opfattelse af tingene, hvis du er glad for dit liv som det er lige nu, så betyder andres meninger vel ikke noget? Der er ingen regler for hvornår man er lykkelig.

Jeg ved ikke om du ville have et svar som sådan eller om det var en frustration, der skulle ud - men du må i hvert fald have held og lykke på din vej. Nyd livet!

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-08-27T14:51:23 1
Josefine
Hej du :)

Jeg tror bare du har været i uheldige situationer eller være så uheldig at opleve det lidt for tit, for min oplevelse er en helt anden. I min omgangskreds er det helt fint ikke at være i forhold og det at være single er ligeså fedt som det at være i forhold. 

Men det er nok meget rigtigt at der ofte kan være fokus på det med at være single, fordi det er åh så ensomt og kedeligt, og hvorfor finder man dog ikke bare en snart. Men jeg tror ærligt talt oftest at det er fordi personen ikke ved hvad han eller hun skal spørge om. 

Ingen forhold er perfekte, men jeg tror at det at være i et forhold betyder rigtig meget for de fleste, fordi kærlighed er noget af det største at opleve. Men som sagt, tror jeg det er af mangel på bedre at folk spørger hvorvidt man er i forhold eller ej. 

Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om andre ting

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym