Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2011-08-16T20:22:59: 2

Brevkassespørgsmål

Pres i hovedet, brystet og maven.


For lige at starte et sted, så har min lillebror på 9 år har i 3 år eller sådan noget, haft diagnoserne ADD, Aspergers Syndrom, Overintelligens og Social kognitiv. Han gik først på en normal skole og gik så i 2 tredje i en specialklasse. Min mor fortalte mig for at halvt år siden at hans læger snakker om, om han også skal "mærkes" at han ikke kan føle empati. Hun fortalte også at det går rigtig dårligt for ham i hans skole. Han laver ikke hans lektier, og har blandt andet stukket af fra skolen.

Han er også begyndt at lave i hans bukser, hvilket min mor tror skyldes at han er stresset i skolen.

Det hele med min lillebror nager bare rigtig meget. Han kan også være ret svær at arbejde med overfor, og jeg en tendens til at blive voldsomt vred på ham, hvilket jeg godt kan se ikke helt er i orden, efter at jeg har gjort det.

(Jeg ved ikke om det skal nævnes at vi også har en søster på 11 år :-) )

Udover det, har jeg også nogle problemer med mine forældre.

Jeg har en blog, som jeg ikke havde fortalt til nogen, hvor jeg ligesom fik alle mine følelser ud. Min far var inde i min historik, fandt hjemmesiden og læste det hele. Han konfronterede mig med det og jeg sagde til ham at jeg synes at det var utroligt krænkende at han snagede i hvad jeg laver. Vi begyndte at skændes og jeg løb ud i sneen i bare fødder og nattøj. Jeg gik lidt rundt i området indtil jeg fandt hjem til en af min veninder. Jeg skrev til mine forældre at jeg var hos hende, og at jeg nok først kom tilbage igen om aftenen. Det skal lige siges at på bloggen stod der blandt andet at jeg tit ryger, og at jeg har røget hash.

Siden det har jeg sørget for at mine søskende også er der når mine forældre er, så jeg ikke behøver at snakke med dem.

Jeg har længe haft et lidt anstrengt forhold til min far, fordi at jeg altid syntes at han var lidt "underlig". F.eks. går han meget op i at alt skal være i orden og alt skal være rent.

Han går meget op i at jeg ikke må rode på mit værelse, og har blandt andet taget fjernsyn, ipod, mobil og retten til at se mine venner fra mig, fordi at jeg glemte at rydde op.

Han har meget let ved at blive meget rasende og vred, og i mens jeg boede hjemme (jeg går på efterskole), græd nok i gennemsnit en gang om dagen.

Hun har aldrig slået mig eller lignende, men jeg har tit følt mig psykisk tæsket af ham.

Min mor har altid været en jeg kunne støtte mig op af når min far opførte sig som han gør. Hun sagde ikke altid noget til ham, men hun lyttede altid til mig når jeg var ked af det p.g.a ham.

Derfor ramte det mig også hårdt da jeg for, efterhånden 2 måneder siden, sagde til min mor at jeg syntes min far kan være en nar, og hun sagde om jeg ikke godt kunne lade være med at sige det til hende, for det synes hun jo ikke er rart at høre om hendes mand.

Samtidig har hun givet udtryk for at jeg skal snakke med hende noget mere.

Det sidste halve år har jeg haft et ekstra tryk i hovedet, og været meget ked af det.

Jeg har altid været en meget "sur" og negativ person, men lidt dækket ind i sarkasme og jokes. Hvis jeg nu skal være ærlig, tror jeg at jeg har været meget mere nærtagende og hidsig.

Hvis f.eks. en person ikke svarer mig med det samme, bliver jeg hysterisk og går.

Jg har konstant hovedpine og jeg har i en uges tid haft - ad, men altså - virkelig hård mave, og blødt.

Jeg har også pludselig fået hjertebanken, hvilket jeg synes er besynderligt.

Og jeg er meget forvirret over hvorfor jeg konstant er ved at græde og hvorfor jeg bider hovedet af folk, og bare i det hele taget tager afstand fra folk.

Og hvorfor min krop opfører sig sådan?

Jeg har virkelig ikke lyst til at være så nede mere. Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet at hive mig selv op, men det lykkedes ikke.

Håber at I/du kan hjælpe mig på en eller måde.

Jeg har prøvet at skrive det her forholdsvist "neutralt", men det gør nok også at hvor voldsomt jeg egentlig føler omkring det her og hvor meget jeg græder hver dag p.g.a det, ikke ordentligt kommer frem.

Men jeg tænkte at det var nemmere for jer/dig, at forholde sig til, end hvis jeg bare skrev min far er idiot, min mor er en kælling OSV.

Igen, jeg håber virkelig at I/du kan hjælpe mig, for jeg kan ikke klare trykket i mit hoved.

Hilsen

Anonym.
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2011-08-16T20:22:59 1
Hej Anonym. :)

det lyder da ikke fedt alt det her.

for det første kan jeg fortælle dig, jeg tror at din far ''lider'' af perfektsonist hvis du ved hvad det er .

det er en ''sygdom'' ikke en sygdom som halsbetændelse eller ligne. men en psykisk sygdom. og når man lider af det. så har man det sådan at alt skal være i orden, rent, og alt skal stå på det rigtig plads osv.

men det er ikke noget du må ligge vægt i, for det kan din far ikke gøre for, det er typisk noget man er født med.

det er godt at du for snakket med nogle og alle de her ting, istedet for at fortælle alt til din mor, så synes jeg du skal betro dig til en rigtig god veninde, som kan støtte dig, ang, alt det her. for det er klart at du ikke kan rumme det hele selv i dit hoved. det er der ingen der kan.

men jeg tror at du vil få det meget bedre, hvis du kom i pleje famile, for så kommer du væk hjemme fra. også skal du ikke tænke på alle de problemer der er der hjemme..

Ang det med hård mave og blød, der synes jeg du skal kontakte din læge så hun lige kan kigge på dig.

Håber du kan bruge mine svar / råd.

Hilsen Anna Catharina :)
2011-08-16T20:22:59 1
Daniele
Hej Louise.

Det lyder virkelig som om at du har det rigtig dårligt. Det er forfærdeligt at du kan have det så dårligt.

Mit råd til dig er at opsøge en psykolog som kan hjælpe dig, og evt. tage kontakt til kommunen om det er en god idé at du bor sammen med din far. Du skal ikke være ude i de problemer, og det kan kun gå for langsomt - altså at du opsøger psykolog.

Jeg håber kun det bedste for dig i din situation!

Med venlig hilsen,

Daniele :)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym