Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3297 spørgsmål og givet 5712 svar de sidste 11 år
2019-07-03T08:11:16: 2019-07-08T09:51:11: 1

Brevkassespørgsmål

Mulig spiseforstyrelse

Indsendt af pige15 år


Hey jeg hedder A

Jeg ved ikke om jeg har nogen form for spiseforstyrelse, men jeg spiser ikke meget mad. Jeg HADER når folk kommentere på når jeg spiser, og det skal lige siges jeg har været meget overvægtig, men er normalvægtig nu. Jeg har i mange år har svært ved når andre ser mig spise. Ikke mine forældre eller familie, eller meget nære venner, men såsom drengene fra klassen, og ikke fordi jeg kan lide dem. Selv nogen jeg bare ser på gaden, og er ved at spise. Ser de på mig, og siger noget til nogen de går med. Bliver jeg en smule utryg, og frygter at de syntes jeg er tyk. Selvom jeg ikke er det. Jeg er kun 1.55, og vejer ca 53 kilo, men er omkring 75 cm om livet. Jeg har meget tynde håndled, og mine ben er normal størrelse. Hvad er der galt med mig, for der er ikke mange af mine veninder der har det som mig, men de mener det er en slags spiseforstyrelse. 

pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2019-07-05T16:37:42 1
Sofie

Hej A,

På baggrund af det, du skriver, er det svært for at svare på, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

Har man en spiseforstyrrelse, er man præget af et usundt og tvangspræget forhold til mad. Man har også en forstyrret opfattelse af mad, og hvordan man ser ud. Fx kan det komme til udtryk ved overdreven motion, fremprovokerede opkastninger eller ved at undlade at spise.

For mig lyder det ikke til, at du har et forkert forhold til mad eller din krop. At du ikke spiser så meget er jo en relativ vurdering, altså du skal se det i forhold til din krops størrelse og behov. Måske vejer dine veninder lidt mere end dig, måske dyrker nogle af dem mere motion end dig, og derfor har de også et større behov for mere mad end dig. Mit bedste råd til dig er, at du skal spise, når du er sulten. Som regel ved kroppen, hvad den har brug for :-)

Jeg kan godt forstå, det er irriterende, når folk kommenterer, når du spiser. Det skal de bare blande sig  fuldstændig udenom. Jeg kender det selv. Hvis det bliver for meget, kan du sige noget igen. Ikke skæld dem ud, men kommenter på det, de siger til dig. Måske vil de stoppe, hvis de ved, at de ikke har ret til at kommentere, når du spiser.

Regner man dit BMI ud, som er forholdet mellem din vægt og højde, ligger du midt i normalområdet, hvilket er rigtig fint! Så du er, som du skal være, og heller ikke det, har andre ret til at kommentere på. Måske du kan arbejde lidt med dig selv og de tanker, du får, når andre ser dig spise. Er det nødvendigvis dig, de snakker om? Er det kun negative ting, de evt. siger om dig? 

Held og lykke med det hele. Skriv endelig igen, hvis du har brug for det.

Kærlige hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym