Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-08-17T17:36:31: 2019-08-21T09:11:32: 1

Brevkassespørgsmål

Hjælp?

Indsendt af dreng16 år


Jeg er begyndt på en fantastik efterskole. Men det er meget overvældende for mig, tror ikke det er det er problemet, Men har svært ved at lære nye mennesker at kende  da jeg er bange for at give et forkert indtryk på disse personer! Har i lang tid døjet med at jeg tror at jeg har et problem med at jeg lugter. Det kan være alt fra mit tøj til min ånde! Det er en tanke jeg ikke kan få ud af hovedet når jeg møder nye mennesker, og bange for når jeg åbner munden at de ikke vil snakke med mig! Det er virkelig noget som irritere og påvirker mit liv. Kan ikke snakke med mine forældre, venner eller nogen, da jeg er bange for at få  den sætning “du lugter” 

Og samtidigt synes jeg at jeg har et problem med at snakke til folk også folk jeg kender stoler på og sådan! Men kan simpelthen ikke være mig selv, da jeg ikke ved hvem han er. Jeg ender altid med at ændre mig når andre mennesker kommer.

jeg kan ikke snakke om noget, det er svært at forklare men at snakke med folk kan jeg ikke finde ud af! Mit hoved kan ikke finde ordne, jeg kan ikke snakke med mennesker! Det er så svært at forklare! Men det er nogle problemer som giver mig lysten til ikke at være her mere! Lyder hårdt, men kan ikke se mig slev værdig når jeg ikke kan finde ud af at snakke med folk ikke fordi jeg tør men mit hoved giver mig ikke lov

Spild af tid sikkert i får det her håber det fint!

Hilsen b
dreng
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2019-08-18T23:54:16 1
Michelle

Hej b og tak for dit spørgsmål. 

Først og fremmest vil jeg pointere at dit spørgsmål i hvert fald ikke er spild af min tid. 

Det lyder rigtig frustrerende det du går med, jeg vil først lige koncentrer mig om det med at du er bange for at du lugter. Det lyder ret hårdt hele tiden at gå og tænke over det, en konkret ting i hvert fald med hensyn til dårlig ånde er jo at du kan prøve altid at have noget tyggegummi eller mint-pastiller på dig. 

Det lyder som om at du har svært ved at være i dig selv, for som du skriver ved du ikke rigtig hvem du er. Jeg tænker at du måske kunne havde godt af at snakke med en professionel om dette, især nu hvor du udtrykker at du ikke føler dig værdig og ikke vil ''være her mere'', jeg er lidt i tvivl om hvor her er? om det er på efterskolen eller generelt. Hvis det er efterskolen du mener, så er alle værdige til at være på en efterskole og det er du også selvom det er svært for dig at komme i kontakt med andre. Efterskolen er på mange områder tiden til at finde ud af hvem man er, det er en anderledes oplevelse end hvad man ellers er vantil og det skal man selvfølgelig vænne sig til.

Men tilbage til det med at du måske skulle søge noget professionel hjælp, jeg synes at du skal overvejer om der ikke er en du stoler meget på du kunne dele noget af alt det her med? Eller måske finde en udefra, du kunne eventuelt se under vores fane ''find hjælp'' her på siden og se om der var noget der kunne lyde som noget for dig. Et andet alternativ er at tage kontakt til en psykolog som kan hjælpe dig med at finde ud af hvem du er og finde ud af hvordan du overkommer de forhindringer der ligger dig i vejen for at kunne være social med andre mennesker.


Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget, og jeg ønsker dig alt held og lykke på ''rejsen''.

Du er altid velkommen til at skrive her ind igen, hvis du har brug for det, vi vil heller end gerne hjælpe så godt vi kan. 


De bedst hilsner 

Michelle (-:  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym