Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-08-22T14:00:25: 2019-08-26T07:16:57: 2

Brevkassespørgsmål

Bumser giver dårligt selvværd og selvtillid

Indsendt af pige14 år


Hej. Jeg er en pige på 14 år (9. klasse), som døjer med rigtig uren hud. Jeg har døjet med det i lang tid nu, og det er noget som jeg tænker konstant over. Det påvirker mig i min hverdag, og jeg har en frygt for, at folk synes jeg er klam. Grundet at jeg er bange for folks opfattelse af mig, bliver jeg genert og indadvendt. Dette medfører, at jeg føler mig ensom, og jeg føler ikke at folk gider være sammen med mig og at de synes jeg er kedelig. Hjælp!
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2019-08-23T18:25:38 1
Benedicte

Hej du, 

Jeg er ked af at høre om din situation. Jeg lider selv af meget uren hud, så jeg forstår godt, at det kan føre til dårlig selvværd og selvtillid. Det er svært at lade være med at tænke på i hverdagen, og svært at forestille sig, at andre ikke lægger mærke til det og dømmer dig på baggrund af det. Jeg vil så fortælle dig, at det IKKE er sandt. Der er ingen, som dømmer dig på grund af dine urenheder. Der er ingen, som synes at du er klam. Urenheder og bumser er en helt naturlig del af livet og især i puberteten. Andre mennesker har lige så travlt som du, med at bekymre sig om hvad andre tænker om dem. Nogle mennesker kæmper med deres vægt, mens andre er kede af deres højde eller hårfarve. Der er så mange ting, som kan påvirke vores selvværd og selvtillid, men sandheden er, at andre mennesker ofte ikke tænker over det overhovedet. Selvfølgelig ændrer det ikke på, om folk vil være sammen med dig, bare fordi du har bumser. Det kan du jo ikke gøre for! Jeg forstår dog godt, at det kan være svært at ændre sin tankegang til, at folk ikke dømmer dig og ikke synes, at det ser grimt ud. Derfor synes jeg, at du skal tage til en læge, som kan hjælpe dig med din hud. Din mor eller far kan måske hjælpe dig med, at få en aftale hos lægen, hvor I kan snakke om dine hudproblemer. Det kan godt være grænseoverskridende, men jeg er sikker på, at lægen kan hjælpe dig eller henvende dig til en dermatolog, som kan hjælpe dig. Der er flere løsninger på uren hud, så du kan være helt rolig - det skal nok løse sig. Jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget og finder en løsning på dine problemer.

- Benedicte

2019-08-23T19:22:07 1
Iben

Kære du, 

Jeg er rigtig ked af at høre, at du føler dig usikker og genert på grund af din hud. Jeg vil starte med at sige, at sådanne ting altid ser meget værre ud i dine øjne, end det gør for andre. Så når andre ser på dig, lægger de sikkert slet ikke så meget mærke til det, som du måske tror. Og jeg er helt sikker på, at ingen synes, at du er klam!

Alligevel kan jeg sagtens sætte mig ind i, hvor meget det går ud over ens selvtillid og selvværd, når man har uren hud. Derfor vil jeg anbefale dig at tale med din læge om det. Din læge vil kunne give dig en recept på noget, som kan modvirke uren hud - fx en creme, du kan smøre på. Og det virker ofte meget bedre, end diverse produkter fra Matas osv. Hvis din læge giver dig en recept på en creme, så køb den og giv den noget tid til at virke - det er ikke sikkert, at det sker fra den ene dag til den anden. 

Hvis du oplever, at cremen ikke virker, kan du overveje at bede lægen om en henvisning til en hudlæge, som vil kunne hjælpe dig yderligere. En hudlæge kan fx give dig recept på andre produkter mod uren hud og i tilfælde af meget uren hud, vil en hudlæge kunne tilbyde en pille-kur, som også kan hjælpe. Sådanne pille-kure er dog meget skrappe, så det er ikke noget, jeg vil anbefale dig, med mindre du bliver ved med at have problemer med uren hud. Men alt dette kan din læge (og evt. en hudlæge) hjælpe dig med. 


Jeg håber, at du kan bruge mine råd. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen. 

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om andre ting

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym