Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3336 spørgsmål og givet 5768 svar de sidste 12 år
2019-09-07T18:47:29: 2019-09-11T07:28:39: 2

Brevkassespørgsmål

Piercinger

Indsendt af pige13 år


En uge før jeg startede i skole fik jeg lavet 2 piercinger i toppen af mit øre. Det er blevet rødt omkring dem og hævet en smule op, det er omkring en måned siden og er bange for at det er farligt. De første uger gik det egentligt fint men nu er det bare rødt, gør ondt og er lidt hævet. Er det normalt?? Og er der noget jeg kan gøre
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2019-09-10T00:04:16 1
Zhino

Hej med dig,


Det lyder lidt som om, at det er gået betændelse i det. Det er ganske normalt, og det sker faktisk for mange, når de får lavet piercinger. Jeg fik også selv betændelse i mit øre, da jeg sidst fik lavet en piercing. Det er vigtigt, at du renser ørene med fx saltvand, og at du kun rører ved hullerne eller piercingerne med rene hænder, da der ellers kan komme bakterier i det. Nu hvor det er blevet rødt og hævet, så vil jeg foreslå, at du eller dine forældre kontakter jeres læge, så han/hun kan tage et kig på det. Infektioner grundet piercinger plejer som regel at behandles med desinfektion af huden eller med antibiotikaholdige cremer.


Venligste hilsner 

Zhino

2019-09-10T16:21:34 1
Benedicte

Hej du,


Hvor fint, at du har fået lavet nye piercinger! Jeg fik selv to nye huller i ørene for omkring seks uger siden, og oplevede noget af det samme. Det er naturligt, at det gør ondt i en længere periode efterfølgende - især når det er i toppen af øret. Jeg ved, at man kan rense omkring hullet med klorhexidin, for at der ikke går betændelse i det, som jeg stærkt vil anbefale dig at gøre, hvis du ikke allerede gør det. Det kan fås i håndkøb på apoteket og endda også i nogle supermarkeder. Hvis det dog gør meget ondt, og du stadig er bekymret, kan du jo tage derned, hvor du har fået lavet hullerne eller i en anden piercing-butik, hvor de nok kan fortælle dig, hvad du ellers kan gøre og om det er normalt. Jeg tror umiddelbart ikke, at du skal bekymre dig, da næsten alle oplever smerte i en periode efterfulgt af nye piercinger. Ellers kan du måske spørge din mor eller en anden, om de synes det ser slemt ud, så du kan få lidt ro på nerverne, hvis du er bekymret. Ellers ønskes du al held og lykke med det hele :)

- Benedicte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym