Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-09-11T03:14:47: 2019-09-13T19:34:53: 2

Brevkassespørgsmål

rygening

Indsendt af pige18 årKære brevkasse

Er det sundt at ryge

hils M
pige
Andre ting

Andre ting

Se flere

Besvarelser

2019-09-13T09:29:36 1
Benedicte

Hej M,

Tak for dit spørgsmål. Til det, må jeg svare, at det overhovedet ikke er sundt at ryge. Faktisk er der ikke en eneste fordel ved at ryge, udover den fornemmelse du måske får ud af det i momentet. Rygning er dårligt for dit helbred på mange måder, og bliver kun værre jo længere du fortsætter. Rygning skader blandt andet dine lunger, hvis funktion kan blive nedsat. Derudover er det dårligt for din hud og kan forårsage akne og andre hudproblemer. Der er altså mange grunde til, at man ikke burde ryge. Min klare anbefaling er, at springe rygningen over, og hvis det er svært, få noget hjælp til dette. Når det så er sagt, er det selvfølgelig dit eget valg, om du vil ryge og en beslutning som du må tage. Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget, og du er selvfølgelig velkommen til, at skrive til os igen. 


- Benedicte

2019-09-13T09:29:37 1
Anne

Hej M

Nej det er ikke sundt at ryge. Når man ryger indtager man mange farlige kemikalier, der øger risikoen for flere sygdomme. Derudover er det vanedannende at ryge, så hvis først man er blevet fast ryger, kan det være svært at stoppe igen.

Mvh Anne


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym